Sweet Followers

Red Bow Tie

Sunday, 28 December 2014

Review : Contact Lens

Assalamu'alaikum 

Rasanya dah lama sangat menyepi dari dunia berblogging nie kan.. *ayat klise sangat kauu.. 
Okey la kali nie zati nak share pasal lens.Sapa-sapa yang kenal zati memang tau yang zati nie rabun tegar,HAHA. so kalau tak pakai spec memang zati akan pakai lens.
*abaikan muka kedut-kedut tu,panas litlit masa nie :P
spec tu besaq nau-nau.
Zati akan pakai lens masa keluar rumah,p jalan-jalan macam tu la.kalau time belajaq dulu memang zati akan pakai spec,sekarang nie pon zati pakai spec time kerja sebab kena mengadap komputer dan time tengok tv ja.

Untuk sapa-sapa yang nak pakai lens,zati suggest pakai lens dari IGEL jenis 56 OMEGA tapi hat nie jenis transparent.maksudnya bukan hat kaler-kaler la. :) Lens nie memang lembut dan tak sakitkan mata sebab apa,ada setengah lens yang zati pernah try dia keras sikit,dan belum apa-apa mata dah berair.Harga lens nie pon murah.

nie contoh lens yang transparent tu.

56 OMEGA

Dalam 1 kotak nie ada 3 keping,maksudnya ada sepasang & ada 1 untuk spare.Lens nie paling lama zati pakai 6 bulan,janji kena pandai jaga dan kebersihan tu penting. Kena la selalu cuci,takmau malas-malas k :)

So kat bawah nie nak share sikit pic masa zati pakai lens 56 OMEGA Transparent.. Nampak natural ja sebab dia ikut kaler mata kita :) Apa-apa pon lens nie memang best dan terbaik!!


Next,untuk lens yang kaler-kaler pulak zati suggest jenama BLINCON. *kasi highlight sikit,huhu.. Lens nie memang best pakai,lembut dan kaler dia pon memang superb cantik!! Zati pernah try 3 kaler dari Blincon nie.


BB GREY

contoh lens kaler grey 
BB CHOCO
contoh lens kaler brown gelap
BB PINK
contoh lens kaler pink
Okey la,sampai sini ja la zati share k.Untuk yang nak try pakai lens,boleh la try lens yang zati suggest nie. In Sha Allah puas hati..lepas nie kalau ada rezeki zati share pulak pasal tips untuk beli,pakai dan jaga lens eh! 

Untuk kawan-kawan yang dok area Penang,dalam pulau zati suggest beli lens macam yang zati pakai nie kat PUSAT OPTIK INTAN. Harga berpatutan dan layanan depa memang tiptop!

OKEBAII!! ^_^


Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

No comments:

Post a Comment

Flying Love For Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...