Sweet Followers

Red Bow Tie

Wednesday, 31 December 2014

Dugaan 2014

2014...
Kehadiran mu dinanti penuh debaran...
Kedatangan mu disambut penuh kemeriahan...
Mengharap sinar, harapan dan senyuman...
Namun siapa sangka...
KAU menduga, KAU menguji kami penuh cabaran...
Mac 2014...
Perginya MH370 tanpa berita...
Perginya penuh tanda tanya...
Perginya tanpa meninggalkan secebis jejak...
Feb - Apr 2014...
Empangan kami kering...
Alam tidak sudi memberi kami air...
Catuan air sehingga berbulan-bulan lamanya...
Mengajar kami untuk tidak membazir...
Tidak cukup dengan itu...
Alam seolah-olah memarahi kami...
Jerebu menduga kami...
Seksanya hidup menyedut udara kotor...
Mungkin dari kesilapan kami sendiri...
Julai 2014
Ketika umat Islam menikmati ibadah puasa...
Dan kemeriahan Aidilfitri kian dirasa...
Hati kami bagai direntap...
Perginya MH17 tidak kembali...
Kami terduduk...
Menangisi dan meratapi perginya MH17...
Seolah-olah orang tersayang berada di sana...
Satu persatu KAU bongkarkan...
Kerana hilangnya sifat amanah si dewasa, si anak menjadi mangsa...
Kebocoran soalan UPSR...
Cukup menjatuhkan sifat mulia seorang dewasa...
Disember 2014...
Kami menangisi setiap gambar yang kami tatapi...
Air yang membawa kemusnahan...
Meruntun hati kami...
Namun kami tahu...
Ada ganjaran disebalik air kemusnahan itu...
Kini...
Saudara kami QZ8501 menghilangkan diri...
Membuat kami ternanti...
Membuat kami meratapi kembali MH370 dan MH17...
Betapa KAU sayangkan kami...
KAU hantarkan petandaMU...
KAU hantarkan petunjukMU...
KAU hantarkan ujianMU...
Supaya kami mengigatiMU...
Supaya kami tidak lupakanMU...
Mungkin selama ini telah KAU hantarkan petandaMU kepada kami...
Namun...
Tetap jua kami buta...
Buta dalam menilai cinta agungMU...
Kami alpa kepadaMU...
Kami jauh dariMU...
Kami kejam dengan bumi...
Kami abaikan saudara kami...
Kami pentingkan diri!
Kerana merasai dunia ini hak kami...
2015...
Kembalikanlah sinar, harapan dan senyuman kami...
Bawalah air mata mu 2014...
Pergilah bersama deritamu 2014...
Bersihkanlah kesan hitammu 2014...
Kami pasrah...
Kami redha...
Tuhan...
Terima kasih atas kasih sayangMU...
MH370... Kami masih menantimu...
MH17... Kami harap kamu tenang di sana...
QZ8501...Kembalilah...
Buat mangsa banjir...
Tabahkanlah dirimu... Kuatkanlah hatimu...
Buat semua pengajaranmu, terima kasih 2014...
Bersamalah kita ambil iktibar atas semua yang berlaku... :'(

*Hari-hari terakhir 2014,penuh suram penuh duka.. Semoga Allah permudahkan segala urusan kita.Amenn..

p/s :: Entry nie just copy paste,sebak hati,berlinang airmata bila baca.Thanks kawan-kawan yang post entry nie dekat facebook.


Kalau ada jodoh,kita jumpa tahun depan :) In Sha Allah..

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Sunday, 28 December 2014

Review : Contact Lens

Assalamu'alaikum 

Rasanya dah lama sangat menyepi dari dunia berblogging nie kan.. *ayat klise sangat kauu.. 
Okey la kali nie zati nak share pasal lens.Sapa-sapa yang kenal zati memang tau yang zati nie rabun tegar,HAHA. so kalau tak pakai spec memang zati akan pakai lens.
*abaikan muka kedut-kedut tu,panas litlit masa nie :P
spec tu besaq nau-nau.
Zati akan pakai lens masa keluar rumah,p jalan-jalan macam tu la.kalau time belajaq dulu memang zati akan pakai spec,sekarang nie pon zati pakai spec time kerja sebab kena mengadap komputer dan time tengok tv ja.

Untuk sapa-sapa yang nak pakai lens,zati suggest pakai lens dari IGEL jenis 56 OMEGA tapi hat nie jenis transparent.maksudnya bukan hat kaler-kaler la. :) Lens nie memang lembut dan tak sakitkan mata sebab apa,ada setengah lens yang zati pernah try dia keras sikit,dan belum apa-apa mata dah berair.Harga lens nie pon murah.

nie contoh lens yang transparent tu.

56 OMEGA

Dalam 1 kotak nie ada 3 keping,maksudnya ada sepasang & ada 1 untuk spare.Lens nie paling lama zati pakai 6 bulan,janji kena pandai jaga dan kebersihan tu penting. Kena la selalu cuci,takmau malas-malas k :)

So kat bawah nie nak share sikit pic masa zati pakai lens 56 OMEGA Transparent.. Nampak natural ja sebab dia ikut kaler mata kita :) Apa-apa pon lens nie memang best dan terbaik!!


Next,untuk lens yang kaler-kaler pulak zati suggest jenama BLINCON. *kasi highlight sikit,huhu.. Lens nie memang best pakai,lembut dan kaler dia pon memang superb cantik!! Zati pernah try 3 kaler dari Blincon nie.


BB GREY

contoh lens kaler grey 
BB CHOCO
contoh lens kaler brown gelap
BB PINK
contoh lens kaler pink
Okey la,sampai sini ja la zati share k.Untuk yang nak try pakai lens,boleh la try lens yang zati suggest nie. In Sha Allah puas hati..lepas nie kalau ada rezeki zati share pulak pasal tips untuk beli,pakai dan jaga lens eh! 

Untuk kawan-kawan yang dok area Penang,dalam pulau zati suggest beli lens macam yang zati pakai nie kat PUSAT OPTIK INTAN. Harga berpatutan dan layanan depa memang tiptop!

OKEBAII!! ^_^


Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...