Sweet Followers

Red Bow Tie

Friday, 25 October 2013

Ungkapan 'CINTA' dalam pelbagai bahasa!


Jom kita try cakap 'i love you' dalam bahasa lain pulak,selalu cakap bahasa melayu dengan omputih ja kan?pasti ada yang terbelit lidah punya la,hehe..apa-apa pun ungkapan dalam bahasa lain mesti akan nampak unik dan kreatif.

start our journey NOW
V
V
V
V
V
V
V
V
English - I love you

Afrikaans - Ek Fhet jou lief

Albanian - Te dua

Arabic - Ana behibek

Armenian - Yes kez sirumen

Bambara - M'bi fe

Bangla - Aamee tuma ke bhalo aashi

Belarusian - Ya tabe kahayu

Bisaya - Nahigugma ako kanimo

Bulgarian - Обичам те

Cambodian - Soro lahn nhee ah

Cantonese Chinese - Ngo oiy ney a

Catalan - T'estimo

Cheyenne - Ne mohotatse

Chichewa - Ndimakukonda

Corsican - Ti tengu caru (to male)

Creole - Mi aime jou

Croatian - Volim te

Czech - Miluji te

Danish - Jeg Elsker Dig

Dutch - Ik hou van jou

Esperanto - Mi amas vin

Estonian - Ma armastan sind

Ethiopian - Afgreki'

Faroese - Eg elski teg

Farsi - Doset daram

Filipino - Mahal kita

Finnish - Mina rakastan sinua

French - Je t'aime, Je t'adore

Gaelic - Ta gra agam ort

Georgian - Mikvarhar

German - ich liebe dich

Greek - S'agapau

Gujarati - Hoo thunay prem karoo choo

Hiligaynon - Palangga ko ikaw

Hawaiian - Aloha wau ia oi

Hebrew - Ani ohev otah (to female)

Hebrew - Ani ohev et otha (to male)

Hindi - Hum Tumhe Pyar Karte hae

Hmong - Kuv hlub koj

Hopi - Nu' umi unangwa'ta

Hungarian - Szeretlek

Icelandic - Eg elska tig

Ilonggo - Palangga ko ikaw

Indonesian - Saya cinta padamu

Inuit - Negligevapse

Irish - Taim i' ngra leat

Italian - Ti amo

Japanese - Aishiteru

Kannada - Naanu ninna preetisuttene

Kapampangan - Kaluguran daka

Kiswahili - Nakupenda

Konkani - Tu magel moga cho

Korean - Sarang Heyo

Latin - Te amo

Latvian - Es tevi miilu

Lebanese - Bahibak

Lithuanian - Tave myliu

Malay - Saya cintakan mu / Aku cinta padamu

Malayalam - Njan Ninne Premikunnu

Mandarin Chinese - Wo ai ni

Marathi - Me tula prem karto

Mohawk - Kanbhik

Moroccan - Ana moajaba bik

Nahuatl - Ni mits neki

Navaho - Ayor anosh'ni

Norwegian - Jeg Elsker Deg

Pandacan - Syota na kita!!

Pangasinan - Inaru Taka

Papiamento - Mi ta stimabo

Persian - Doo-set daaram

Pig Latin - Iay ovlay ouyay

Polish - Kocham Ciebie

Portuguese - Eu te amo

Romanian - Te ubesk

Russian - Ya tebya liubliu

Scot Gaelic - Tha gra\dh agam ort

Serbian - Volim te

Setswana - Ke a go rata

Sign Language - ,\,,/ (represents position of fingers when signing'I Love You')

Sindhi - Maa tokhe pyar kendo ahyan

Sioux - Techihhila

Slovak - Lu`bim ta

Slovenian - Ljubim te

Spanish - Te quiero / Te amo

Swahili - Ninapenda wewe

Swedish - Jag alskar dig

Swiss-German - Ich lieb Di

Tagalog - Mahal kita

Taiwanese - Wa ga ei li

Tahitian - Ua Here Vau Ia Oe

Tamil - Nan unnai kathalikaraen

Telugu - Nenu ninnu premistunnanu

Thai - Chan rak khun (to male)

Thai - Phom rak khun (to female)

Turkish - Seni Seviyorum

Ukrainian - Ya tebe kahayu

Urdu - mai aap say pyaar karta hoo

Vietnamese - Anh ye^u em (to female)

Vietnamese - Em ye^u anh (to male)

Welsh - 'Rwy'n dy garu

Yiddish - Ikh hob dikh

Yoruba - Mo ni fe

*ha banyak kan bahasa yang kita belajaq hari nie?so apa lagi,ucapkan la kat hat yang tersayang,pasti 'si dia'terharu..acecehhh

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Monday, 14 October 2013

Coretan Kenangan Baru

 Assalamu'alaikum.. :)
kali nie nak cerita pasal "kami berdua".Alhamdulillah,setelah hampir 10 bulan dok jauh-jauh,dia dah balik ke Penang balik setelah lama bertapa di Langkawi..kuikuikui :P
So entry kali nie,saja nak share-share cerita kami spent time,lepak,makan,jalan-jalan..yeala nak ganti balik yang 10 bulan tak jumpa tu kan..
first sekali alhamdulillah sebab masih mampu beraya bersama *lepas-lepas nie taktau la,kalau ada jodoh tak ke mana..
masih dengan hobi lama,suka tangkap gambar orang.
#bersama kekasih baru dia yang diimport dari Langkawi,ekekeke :D
macam biasa,kami berdua memang kuat makan.
#malam raya dah cari M'cd
first time tengok wayang setelah 10 bulan tak masuk panggung wayang,kuikuikui :P
#Adnan Sempit 3
open house 'Merdeka Raya'
#hujan-hujan pon jadi la
sepetang bersama
#PadangKota #ambik angin
uit uit,orang tengok camera dia tengok muka orang pulak,huhu
macam biasa,hobi si dia
#snap pix orang
KL Gangster 2

hmm tu baru sikit,sebenaqnya banyak lagi gambaq tapi tunjuk sikit-sikit dah la kann..apa-apa happy sangat bila dia dah balik sini dan semoga hidup kami berdua akan dipermudahkan..amin :D

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...