Sweet Followers

Red Bow Tie

Tuesday, 28 May 2013

|| Result || Unofficially Graduation || Alhamdulillah ||


Assalamu'alaikum..hari nie cheq nak cita bagi perasaan cheq masa dapat tau result untuk final exam dah nak keluar esok tu! YA ALLAH,memang tak senang duduk,susah hati gila baqhang..yeala sebab masa exam tu dah rasa buat yang terbaik dah tapi takot satgi kalau yakin sangat,kecewa pulak hati kite neyh..ahaksss

PERASAAN MALAM TU SAMPAI MACAM NIE SEKALI LA..


THEN,punya la semangat nak tengok result esok tu cheq bangon punya la awal..TAPI!!!! *nie yang nak marah nie..tengok-tengok tak boleh bukak link result tu,grrrrrr..memang hampeh betul la,perasaan bebai tu dah mula wujud tapi takpa,sabaq..dok try punya try lastly...YEAAAYYYY!dah boleh bukak..last-last minit nak pi kerja plak tu..
JENG JENG JENG.....
NIE LA RESULT CHEQ


Dupp dapp dupp dapp ja hati nie,hahaha..yang lawak tu masa link result tu dah bole bukak,boleh pulak p tutup mata,takmau tengok..takot ada paper yang kena repeat,takmau la cheq!!!huhuhu..dah bukak mata tu terus tengok pointer,takmo tengok subjek lagi.. *takot punya pasai k..Alhamdulillah pointer yang baik even still tak dapat akj.. *poli kedekut,hikhikhik..Apa-apa pun bersyukur sangat sebab mampu bagi ibu dan abah tersenyum sekali lagi.. ^_^ so dengan ini....

SECARA RASMINYA.....


.......cheq tak perlu menjejakkan lagi balik ke poli tu untuk repeat paper,aececehhh.. *nak pi time konvo nanti ja,In Sha Allah.YEAAAAYYY!akhirnya cheq dah habis belajaq..3 tahun yang tak sia-sia kat poli tu..
haa...PLUS,cheq dah dapat hadiah pertama untuk graduation yang tak rasmi lagi nie..hikhikhik
btw thanks na..
NINDIIIIAAA...


SEPATAH DUA KATA
*terima kasih sangat-sangat untuk ibu,abah,adik2,mr boyfie sebab setia ada dengan orang selama 3 tahun tanpa jemu..banyak bagi sokongan,semangat dan susah payah cari duit untuk bagi orang belajaq..orang dah berjaya habiskan dan inilah hadiah dari orang untuk semua. :)
*untuk kawan-kawan semua,thanks sangat-sangat sebab ada dengan aku,terima baik buruk aku.susah senang,sedih gembira semua kita sama-sama.thanks sebab banyak bagi tunjuk ajar,sabar layan karenah aku.tanpa hampa mesti aku takkan dapat result yang baik.sebab hampa jugak la aku mampu jadi yang lebih baik dari sebelum nie.aku akan rindukan hampa semua.. :(
cc : BELLA,NINIE,WANA,MIRA,ZUE,ZIANA,HEIQAL..
*haters : tanpa hampa jugak aku takkan dapat pengalaman hidup yang buat aku jadi lebih matang dan kenal yang mana kawan dan yang mana lawan.btw nice to know all of you.. :)

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Tuesday, 14 May 2013

Firman - Kehilangan



Ku coba ungkap tabir ini
Kisah antara kau dan aku
Terpisahkan oleh ruang dan waktu
Menyudutkanmu meninggalkanku

Ku merasa telah kehilangan
Cintamu yang telah lama hilang
Kau pergi jauh karena salahku
Yang tak pernah menganggap kamu ada

Asmara memisahkan kita
Mengingatkanku pada dirimu
Gelora mengingatkanku
Bahwa cintamu tlah merasuk jantungku

Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila
Seandainya kamu bisa
Mengulang kembali lagi cinta kita

Takkan ku sia-siakan kamu lagi
Asmara memisahkan kita
Mengingatkanku pada dirimu
Gelora mengingatkanku
Bahwa cintamu tlah merasuk jantungku

Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila
Seandainya kamu bisa
Mengulang kembali lagi cinta kita

Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila

Takkan ku sia-siakan kamu lagi. (2x)

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Apa Yang Kita Tak Tahu Tentang Seorang Ayah??

||WAJIB BACA JIKA ANDA SAYANGKAN AYAH ANDA ||

 AYAH/ABAH/DADDY/PAPA/WALID/ABI/BABA..
......simple je perkataan tu. tapi ramai yang tak berapa ambil berat sebab ramai yang anggap ayah nie tak berapa ambil berat hal anak² tapi pada hakikatnya..
saya sayang abah saya!!
::Mungkin ibu lebih kerap menelefon untuk menanyakan keadaan kita setiap hari..Tapi tahukah kita, sebenarnya ayahlah yang mengingatkan ibu untuk menelefon kita?

::Semasa kecil, ibu lah yg lebih sering mendukung kita..Tapi tahukah kita bahawa sebaik saja ayah pulang bekerja dengan wajah yang letih ayahlah selalu menanyakan apa yang kita lakukan seharian

::Saat kita sakit @ demam, ayah sering membentak "sudah diberitahu! jangan minum ais!".Tapi tahukah kamu bahawa ayah sangat risau.??

::Ketika kita remaja, kita meminta izin untuk keluar malam. Ayah dengan tegas berkata "tidak boleh!"..Sedarkah kita bahawa ayah hanya ingin menjaga kita? Kerana bagi ayah, kita adalah sesuatu yang sangat berharga.

::Saat kita sudah di percayai, ayah pun melonggarkan peraturannya. Maka kita telah melanggar kepercayaannya...Maka ayah lah yang setia menunggu kita di ruang tamu dengan rasa sangat risau..

::Setelah kita dewasa,ayah telah menghantar kita ke sekolah @ kolej untuk belajar..Di saat kita memerlukan ini-itu, untuk keperluan kuliah kita, ayah hanya mengerutkan dahi tanpa menolak, beliau memenuhinya..Saat kamu berjaya..Ayah adalah orang pertama yang berdiri dan bertepuk tangan untukmu..Ayah akan tersenyum dengan bangga..

::Sampai ketika jodoh kita telah datang dan meminta izin untuk mengambil kita dari ayah..Ayah sangat berhati-hati mengizinkan nya..Dan akhirnya..Saat ayah melihat kita duduk di atas pelamin bersama pasangan nya..ayah pun tersenyum bahagia..

::Apa kita tahu,bahawa ayah sempat pergi ke belakang dan menangis?

::Ayah menangis kerana ayah sangat bahagia..Dan dia pun berdoa "Ya Tuhan, tugasku telah selesai dengan baik..Bahagiakanlah putra putri kecilku yang manis bersama pasangannya"..

::Setelah itu ayah hanya akan menunggu kedatangan kita bersama cucu-cucunya yang sesekali datang untuk menjenguk..Dengan rambut yg memutih dan badan yang tak lagi kuat untuk menjaga kita..

Begitulah pengorbanan seorang insan bergelar ayah ..


*dia yang paling susah hati saat KITA nak lahir kat dunia ni,dialah yg cari duit utk KITA sekolah, makan & minum,
*dialah wali untuk anak gadis nak nikah kelak,
*ibu & anak gadis tak tutup aurat, tak jaga akhlak, ayah yang dapat dosa dan kena tanggung akibat walaupun ayah dah meninggal dunia.
* dialah ayah terbaik kat dunia nie sebab kalau dia tak nikahi ibu KITA.. KITA takkan ada di dunia ni.. =')

>>>>kalaulah abah tau betapa sayangnya aku kat dia..
aku akan bahagiakan dia hingga ke akhir hayat aku..
In Sha Allah..
LIKE dan SHARE ea..
Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...