Sweet Followers

Red Bow Tie

Saturday, 30 November 2013

♥ 29 November 2013 ♥

Assalamu'alaikum semua :) *nie sambungan dari entry sebelum nie, '3 Hari Lagi'
Alhamdulillah genap dah 3 tahun relationship aku dengan budak gemokss sorang tu,huhu..Apa yang special hari nie?? *sebenarnya takdak apa pon.. :3 sebab sebab sebab...dia tak romantik langsung!HAHA.tapi yang penting SWEET tu mau ada ^_^
Wish tetap wish & malam tu dia bawak pi dinner.TERIMA KASIH SAYANG! :* 


saya gemok akibat dia,HAHA :P
Happy Anniversary Sayang! ^_^
Lepas dinner kan kan kan,dia bawak pergi pesta,yeaaayyy!! *time nie ada Pesta Pulau Pinang.. Dah berapa tahun dah tak pi sejak-sejak belajaq kat Peqelihh nuh..Tahun nie dapat jugak pi,thanks boyfie !!
            ......♥#########♥
.....♥#############♥
...♥###############♥
..♥#################♥..................♥###♥
..♥##################♥..........♥#########♥
....♥#################♥......♥#############♥
.......♥################♥..♥###############♥
.........♥################♥################♥
...........♥###############################♥
..............♥############################♥
................♥#########################♥
..................♥######################♥
....................♥###################♥
......................♥#################♥
........................♥##############♥
...........................♥###########♥
.............................♥#########♥
...............................♥#######♥
.................................♥#####♥
...................................♥###♥
.....................................♥#♥
.......................................♥
.......................................♥
.....................................♥
...................................♥
.................................♥
..............................♥
............................♥
.........................♥
......................♥
..................♥
.............♥
.........♥
......♥
....♥
......♥......................♥...♥
..........♥.............♥............♥
..............♥.....♥...................♥
...................♥.....................♥
................♥......♥..............♥
..............♥.............♥....♥
.............♥
...........♥
..........♥
.........♥
.........♥
..........♥
..............♥
...................♥
..........................♥
...............................♥
.................................♥
.................................♥
..............................♥
.........................♥
..................♥
.............♥
.....♥
...♥
.♥.............................♥....♥
♥..........................♥...........♥
.♥......................♥................♥
..♥...................♥..................♥
...♥....................................♥
.....♥................................♥
........♥.........................♥
...........♥...................♥
..............♥..............♥
..................♥.......♥
....................♥..♥
.......................

WELCOME TO PESTA PULAU PINANG!hehe..

Even time nie aku sakit mata tapi bila tengok dia happy,tak sampai hati pulak nak spoiltkan hari indah kami nie,acececehhh.. :P *penuh memory phone dia dengan pic aku ja..

 o√ 
Apa-apa pon,thanks boyfie untuk hari nie dan untuk 3 tahun yang lalu..thanks for everything, bibiuuu.. ❤❤❤
In sha Allah,semoga ada jodoh antara kita,ameen :)

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Tuesday, 26 November 2013

3 Hari Lagi..

Assalamu'alaikum..
hye peeps!!

wahh lagi 3 hari ja nak genap tarikh tu,macam tak percaya ja..rasa sat sangat masa berlalu..Sampai sekarang still counting for that day,untuk hampa-hampa semua memang la takdak apa tapi tarikh tu one of my special date of my life..*ceewahhh speaking kauu...
harap-harap la hari tu adalah hari yang happy,takmau bad2 mood ka pa ka pa ka :P hope so *sambil kelipkelip mata

Nak beli hadiah apa pon taktau lagi,still thinking! *thinkthink..
Nak tau apa jadi hari tu,tunggu next entry k,mmuahhh :*


Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Monday Couple (RunningMan)

Assalamu'alaikum semua
selamat petang.. *petang yang membosankan


sebab takdak apa yang nak buat kat opis petang-petang macam nie,keja pon tarakk,siap boleh p layan RunningMan lagi,hoho*dah save dalam pendrive siap-siap ..Tetiba pulak rasa nak hupdates pasal pasangan yang shuweet muweet dalam Running Man,sapa lagi kan kalau bukan 'MONDAY COUPLES'.
First time tengok akibat terpengaruh dengan adik-adik aku la,tengah-tengah malam boleh dok bergelak sakan tengok cerita tu sampai menganggu tidoq aku..Last-last aku pon tumpang sekaki,haha.. :P Bila tengok 'Song Ji-hyo' dalam games show tu,memang 'salute' gila la kat dia,keberanian dia tu luar biasa.Aku pon tak seberani dia,haha :D dan....Ji-hyo tersangatlah comellll...aum ^_^
SONG JI-HYO



KANG GARY


episod yang  Ji-hyo di'kiss' oleh Kang Gary tu la buatkan aku minat dengan depa..rasa macam sweet2 gitu.selalu harap depa digandingkan berdua,wahh gituu...




Apa-apa pon 'Monday Couple' the best!! *semangat ja lebih :P aku akan terus layan Running Man untuk tengok depa ja,hoho.. :D


Oke daaa.. ^_^

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Friday, 25 October 2013

Ungkapan 'CINTA' dalam pelbagai bahasa!


Jom kita try cakap 'i love you' dalam bahasa lain pulak,selalu cakap bahasa melayu dengan omputih ja kan?pasti ada yang terbelit lidah punya la,hehe..apa-apa pun ungkapan dalam bahasa lain mesti akan nampak unik dan kreatif.

start our journey NOW
V
V
V
V
V
V
V
V
English - I love you

Afrikaans - Ek Fhet jou lief

Albanian - Te dua

Arabic - Ana behibek

Armenian - Yes kez sirumen

Bambara - M'bi fe

Bangla - Aamee tuma ke bhalo aashi

Belarusian - Ya tabe kahayu

Bisaya - Nahigugma ako kanimo

Bulgarian - Обичам те

Cambodian - Soro lahn nhee ah

Cantonese Chinese - Ngo oiy ney a

Catalan - T'estimo

Cheyenne - Ne mohotatse

Chichewa - Ndimakukonda

Corsican - Ti tengu caru (to male)

Creole - Mi aime jou

Croatian - Volim te

Czech - Miluji te

Danish - Jeg Elsker Dig

Dutch - Ik hou van jou

Esperanto - Mi amas vin

Estonian - Ma armastan sind

Ethiopian - Afgreki'

Faroese - Eg elski teg

Farsi - Doset daram

Filipino - Mahal kita

Finnish - Mina rakastan sinua

French - Je t'aime, Je t'adore

Gaelic - Ta gra agam ort

Georgian - Mikvarhar

German - ich liebe dich

Greek - S'agapau

Gujarati - Hoo thunay prem karoo choo

Hiligaynon - Palangga ko ikaw

Hawaiian - Aloha wau ia oi

Hebrew - Ani ohev otah (to female)

Hebrew - Ani ohev et otha (to male)

Hindi - Hum Tumhe Pyar Karte hae

Hmong - Kuv hlub koj

Hopi - Nu' umi unangwa'ta

Hungarian - Szeretlek

Icelandic - Eg elska tig

Ilonggo - Palangga ko ikaw

Indonesian - Saya cinta padamu

Inuit - Negligevapse

Irish - Taim i' ngra leat

Italian - Ti amo

Japanese - Aishiteru

Kannada - Naanu ninna preetisuttene

Kapampangan - Kaluguran daka

Kiswahili - Nakupenda

Konkani - Tu magel moga cho

Korean - Sarang Heyo

Latin - Te amo

Latvian - Es tevi miilu

Lebanese - Bahibak

Lithuanian - Tave myliu

Malay - Saya cintakan mu / Aku cinta padamu

Malayalam - Njan Ninne Premikunnu

Mandarin Chinese - Wo ai ni

Marathi - Me tula prem karto

Mohawk - Kanbhik

Moroccan - Ana moajaba bik

Nahuatl - Ni mits neki

Navaho - Ayor anosh'ni

Norwegian - Jeg Elsker Deg

Pandacan - Syota na kita!!

Pangasinan - Inaru Taka

Papiamento - Mi ta stimabo

Persian - Doo-set daaram

Pig Latin - Iay ovlay ouyay

Polish - Kocham Ciebie

Portuguese - Eu te amo

Romanian - Te ubesk

Russian - Ya tebya liubliu

Scot Gaelic - Tha gra\dh agam ort

Serbian - Volim te

Setswana - Ke a go rata

Sign Language - ,\,,/ (represents position of fingers when signing'I Love You')

Sindhi - Maa tokhe pyar kendo ahyan

Sioux - Techihhila

Slovak - Lu`bim ta

Slovenian - Ljubim te

Spanish - Te quiero / Te amo

Swahili - Ninapenda wewe

Swedish - Jag alskar dig

Swiss-German - Ich lieb Di

Tagalog - Mahal kita

Taiwanese - Wa ga ei li

Tahitian - Ua Here Vau Ia Oe

Tamil - Nan unnai kathalikaraen

Telugu - Nenu ninnu premistunnanu

Thai - Chan rak khun (to male)

Thai - Phom rak khun (to female)

Turkish - Seni Seviyorum

Ukrainian - Ya tebe kahayu

Urdu - mai aap say pyaar karta hoo

Vietnamese - Anh ye^u em (to female)

Vietnamese - Em ye^u anh (to male)

Welsh - 'Rwy'n dy garu

Yiddish - Ikh hob dikh

Yoruba - Mo ni fe

*ha banyak kan bahasa yang kita belajaq hari nie?so apa lagi,ucapkan la kat hat yang tersayang,pasti 'si dia'terharu..acecehhh

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Monday, 14 October 2013

Coretan Kenangan Baru

 Assalamu'alaikum.. :)
kali nie nak cerita pasal "kami berdua".Alhamdulillah,setelah hampir 10 bulan dok jauh-jauh,dia dah balik ke Penang balik setelah lama bertapa di Langkawi..kuikuikui :P
So entry kali nie,saja nak share-share cerita kami spent time,lepak,makan,jalan-jalan..yeala nak ganti balik yang 10 bulan tak jumpa tu kan..
first sekali alhamdulillah sebab masih mampu beraya bersama *lepas-lepas nie taktau la,kalau ada jodoh tak ke mana..
masih dengan hobi lama,suka tangkap gambar orang.
#bersama kekasih baru dia yang diimport dari Langkawi,ekekeke :D
macam biasa,kami berdua memang kuat makan.
#malam raya dah cari M'cd
first time tengok wayang setelah 10 bulan tak masuk panggung wayang,kuikuikui :P
#Adnan Sempit 3
open house 'Merdeka Raya'
#hujan-hujan pon jadi la
sepetang bersama
#PadangKota #ambik angin
uit uit,orang tengok camera dia tengok muka orang pulak,huhu
macam biasa,hobi si dia
#snap pix orang
KL Gangster 2

hmm tu baru sikit,sebenaqnya banyak lagi gambaq tapi tunjuk sikit-sikit dah la kann..apa-apa happy sangat bila dia dah balik sini dan semoga hidup kami berdua akan dipermudahkan..amin :D

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Monday, 16 September 2013

Bengkel Berseri bersama Mary Kay || Part I

Hai si comel semua,alololo..ahaks :P
okey la,hari nie aku nak share sikit pasal produk Mary Kay,mesti ada yang pernah dengar kan?firstly,aku memang dah fall in love dengan produk nie!!sebelum nie kalau sapa yang kenal aku,mesti tau aku nie bukan jenis kaki mekap punya orang,memang malas gila-gila lah bab nak mekap2 nie.aku nie sesimple simple perempuan la senang cakap..hehe TAPI...bila first time try produk nie,hmmm memang cenggini la (y)..terbaik! terus jatuh cinta dan tanpa fikir panjang terus join Mary Kay..
Untuk area utara memang akan diadakan bengkel mekap,bergantung pada tarikh dan tempat.Kalau gadis-gadis,wanita-wanita di luar sana nak cantik atau berminat nak join bengkel kecantikkan nie boleh rojer-rojer k. :)
So hari nie aku nak share la pengalaman aku masa join bengkel nie.jom la scroll down,gambar yang akan menceritakan segala-galanya..*ceewaaaahhh
LOKASI:HOTEL SERI MALAYSIA BAYAN BARU,PENANG
TARIKH: DEPENDS








TARAAA..AFTER MAKEOVER :)
SEBELUM DAN SELEPAS MENGGUNAKAN MARY KAY SKIN CARE DAN COSMETIC
ha so camna?nampak macam best kan?memang best baqhang...ramai yang puas hati dapat join bengkel nie dan bertambah yakin la bila dah cantik-cantik :)
Sapa-sapa yang nak join jangan risau,akan ada lagi bengkel-bengkel macam nie di area utara *area lain tak sure la.kalau berminat nak join bengkel nie *khusus orang utara sahaja atau berminat nak buat bisness dalam bidang kecantikan,boleh add Zati Baseri di facebook dan boleh inbox yea.in sha Allah semua pertanyaan akan di'reply' secepat mungkin! :)

#KECANTIKAN ANDA BERMULA DI SINI

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Sunday, 1 September 2013

Open House!!

Assalamu'alaikum u'olls semua..
ha dah tengok tittle kat atas ofcourse la dah tau nak cerita apa kan?*tak suprise la,huhu..okey takpa,tau ke taktau ke still nak cerita jugak.Alhamdulillah dah nak habis dah Syawal tahun nie,sat ja kan kan kan??
Syawal tahun nie macam tak terasa sangat,maybe sebab aku dah tak rasa mood packing2 barang,mood nak kena tempah tiket bus awal,mood balik kampung tu dah tak rasa sejak aku dah bercerai dengan poli tersayang..ahaks :P
apa-apa tahun nie enjoy sebab dapat raya sama-sama dengan family *lama pulak tu,dapat raya dengan dia lagi then tahun nie baru merasa nak pi open house *dulu poli kedekut bagi cuti sat ja,ekekeke..so raya banyak dihabiskan di poli tercinta *nikmat nak makan kuih raya,p open house semua takdak!grrrr...
So macam biasa la,boleh scroll down untuk menikmati gambar raya saya! *toinktoink
OPEN HOUSE FIRST ROUND :)
abah dan bffnya.. :P 
no boys in this pic! ahaks :P
OPEN HOUSE SECOND ROUND :)
rumah member :) 
makang jangan tak makang :P 
sembang2 dengan aunty gojes *winkwink 
pulun,huhu 
Kami Berdua :)

LAST ONE,OPEN HOUSE MERDEKA RAYA!
hujan2 pon dan lagi nie..*toinktoink
dengan sista2 yang comel,aummm :D

dengan amoi cantik,iera :)
that's all,habis sudaaa...hee
btw thanks pada semua yang jemput untuk p buat ramai kat open house,enjoy sangat-sangat! *sumpah tak tipu..Last but not least,hmm Syawal bakal meninggalkan kita.in sha Allah umur panjang jumpa lagi Syawal tahun depan,aminn...
p/s mood sedih

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Sunday, 11 August 2013

Raya Versi 2013

Assalamu'alaikum..
yeaaayy akhirnya bertemu jugak kita dengan Syawal kali nie,syukur Alhamdulillah. :)
Okey,untuk tahun nie tema baju raya family aku ialah kaler BIRU! huhu meriah mak :P
dan yang paling best sekali dapat beraya lagi dengan boyfie! acececehhh... Okey la,macam biasa,malas nak tulis banyak-banyak,just nak share photo yang kami snap masa raya raya raya nie!!! cekidouttt...
FIRST SYAWAL BERSAMA FAMILY
wajah kesayangan hamba :)
one happy family,alhamdulillah :)
happy family :)
girls only :)
my only sibling ^_^
FIRST SYAWAL BERSAMA BOYFIE
bersama ibu abah :) 
Syawal pertama,tahun ketiga..alhamdulillah :)
Royal Blue,aummm :P 
merempit di hari raya,huhu
SYAWAL KEDUA




SYAWAL SETERUSNYA,HUHU

saja nak interframe,ahaks :P
Okey la,sampai sini dulu la entry kali nie.dah la lambat hupdates,line pulak macam siput,btw enjoy u'olls punya reading.acececehhhh okebaiiii ^_^ 
*next entry "OPEN HOUSE" punya cerita okey?

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...