Sweet Followers

Red Bow Tie

Sunday, 16 December 2012

♥ Happy Anniversary yang ke-23 ♥


Dah genap dah hari 23 tahun anniversary ibu dah abah.16 DISEMBER adalah tarikh yang bermakna dalam hidup ibu,abah dan kami adik beradik.Kat sini aku nak ucapkan ....................

╔═══════════════  ═══════════════╗
 HAPPY ANNIVERSARY ABAH & IBU  
 Thank you, for being a Great Parents in the world 
╚═══════════════  ═══════════════╝


Semoga abah dan ibu akan terus berbahagia di dunia dan akhirat,insyaALLAH.amin..walaupun anniversary abah dan ibu kali nie kita satu family tak dapat sambut sama-sama tapi aku akan terus kirimkan doa serta peluk cium dari jauh.

Sedih tu memang la sedih sebab setiap tahun kami adik beradik akan wish kat abah dan ibu genap pukul 12 malam 16 Disember dan akan bagi hadiah serta peluk cium untuk ibu abah tapi tahun nie aku sorang ja yang tak dapat buat macam tu sebab berada jauh dari depa. :( 

Walaupun jauh di mata,abah dan ibu sentiasa dekat di hati aku.Walaupun lambat,aku akan tetap bagi sesuatu untuk abah dan ibu nanti.. :)
Tunggu laa kepulangan aku.


*Kami adik beradik akan selalu berada di samping kalian,semoga keluarga kita akan terus bahagia dunia dan akhirat.Terima kasih kerana menjadi abah dan ibu yang terbaik untuk kami. LOTS OF LOVE 

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Saturday, 15 December 2012

Khasiat Ayat Kursi

5 Minit sahaja , Syurga menanti wahai Orang-orang MUSLIM :


Khasiat Ayat Kursi :

Baca pada saat keluar rumah,
70000 malaikat akan menjagamu dari semua sisi.

Baca saat masuk rumah,
Kemiskinan tidak akan memasuki rumahmu.

Baca setelah berwudhu,
Darjatmu akan dinaikkan 70 tingkat.

Baca pada saat tidur,
Malaikat akan menjagamu sepanjang malam.

Baca setelah solat,
Maka jarak antara kamu dan syurga hanyalah kematian.

Sampaikanlah kepada orang lain,
maka ini akan menjadi Sedekah Jariah pada setiap orang yang Anda kirimkan pesan ini. Dan apabila kemudian dia mengamalkannya, maka kamu juga akan ikut mendapat pahalanya sampai hari kiamat...


Kenapa kita tidur kalau Allah memanggil?
Tapi sanggup tahan mengantuk saat menonton filem selama 3 jam?

Kenapa kita bosan saat baca Al-Qur'an?
Melainkan kita lebih rela membaca timeline twitter, wall facebook, novel atau buku lain?

Kenapa kita senang sekali mengabaikan pesanan dari Allah?
Tapi kita sanggup memforward pesanan yang pelik-pelik?

Kenapa masjid semakin kecil?
Tapi bar dan club, semakin besar?

Kenapa kita lebih sangat senang menyembah artis?
Tapi sangat susah untuk menemui Allah?

Fikirkanlah..

Apakah Anda akan memforward pesan ini?

Apakah Anda akan mengabaikan pesan ini karena takut ditertawakan orang lain?

Allah Berkata: "Jika kamu menyangkal Aku di depan teman-temanmu. Aku akan menyangkal kamu pada saat hari penghakiman."

Ada 2 pilihan untuk Anda:

1. Biarkan didalam BBM, catatan atau fikiran anda tanpa bermanfaat untuk orang lain.

2. Anda sebarkan pada semua kenalan anda.

Rasulullah SAW bersabda,

"Barangsiapa yang menyampaikan 1 (satu) ilmu saja dan ada orang yang mengamalkan, maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.


SUBHANALLAH...

*Bayangkan kalau suatu hari nanti ALLAH SWT tarik balik nikmat yang telah dikurniakan kepada kita?

(sekadar perkongsian bersama #copypaste#)

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Friday, 14 December 2012

1.2.34 Hijrah,Jumaat yang Indah

Kalau 2 hari lepas,semua orang sibuk bercakap pasal tarikh 12.12.12 yang cantik dan hanya akan muncul sekali dalam hidup.Tengok berita,online facebook,baca paper semuanya tentang perkara yang sama.Kebanyakkan semua memilih tarikh tu untuk peristiwa-peristiwa yang penting dalam hidup depa macam majlis pertunangan,majlis perkahwinan dan tak lupa jugak tarikh lahir seseorang.Ramai jugak baby yang lahir pada tarikh istimewa tu tapi macam mana pulak dengan tarikh hari nie,14 DISEMBER 2012?

Mungkin hanya sebahagian dari kita ja yang sedar tentang tarikh hari nie.Hari nie,Jumaat,PENGHULU SEGALA HARI merupakan 1 Safar 1434 Hijrah mengikut kalendar Islam & dah tentulah ia menjadi 1.2.34.Subhanallah,cantiknya tarikh hari nie.lebih cantik dari tarikh 12.12.12.Semoga kedatangan bulan Safar nie menjadi bulan yang lebih baik untuk kita semua,Amin..

♥♥♥♫•*¨*•.¸¸ﷲ¸¸.•*¨*•♫♥ ISLAM ITU INDAH ♥♫•*¨*•.¸¸ﷲ¸¸.•*¨*•♫♥♥♥

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Sunday, 9 December 2012

Result ohh result

Assalamu'alaikum readers..HEHE
All Praise belong to Allah :)
hari yang ditunggu-tunggu dah pun tiba.tadi dah check result kat laman web poli,alhamdulillah syukur sangat-sangat dapat result yang tak menghampakan.Walaupun tak dapat AKJ,tapi aku terima sebab keputusan aku pasti setimpal dengan usaha aku selama nie.Cukup la rezeki aku banyak tu walaupun ada membe-membe yang cakap,'ruginya','la lagi sikit ja nak dpt AKJ','camna hang tak bole dpt AKJ nie' tapi aku tak kisah sebab aku tau hampa semua amek berat pasal aku kan?HEHE cehh ayat perasan!
Apa-apa pun takpe la sebab result aku tak drop dan tak payah nak kena repeat mana-mana subjek balik,tu yang PENTING! dan benda yang aku paling bersyukur dan hepy sangat-sangat sebab subjek yang paling aku takut sekali,macam subjek tu subjek killer bagi aku,aku boleh dapat A-..ACCOUNT weyh!!memang tak kena la dengan otak aku yang lembab nie.tapi alhamdulillah,lulus jugak subjek yang paling ngeri nie.HUHU
Ok la kat bawah nie aku share la result aku yang aku dah print screen tadi.yang penting yang highlight tu.(Account awesome)HIKHIK..kalau nak tengok,tengok la,kalau taknak pun,tak kisah..:P
Aku harap result nie dapat menggembirakan ibu dan abah.Aku pasti ibu dan abah akan tersenyum untuk keputusan aku kali nie. :) Terima kasih jugak untuk doa dan sokongan ibu dan abah serta semangat yang diberi oleh Mr.Boyfie.
Tak lupa juga untuk kawan-kawan yang banyak beri tunjuk ajar kat aku terutama dalam subjek ACCOUNT tu dan sabar melayan aku,yeala sebab dapat kawan yang otak lembab bab kira-kira macam aku nie ha.HUHU thanks a lot AMIRAHIZZATI,HASNINI,ZUE dan NABILAH SYUHADA sebab beri tunjuk ajar,kalau tak,tak dapat A la aku nie.hikhik
Thank a lot friends :)

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Tuesday, 4 December 2012

Selamat pulang abah,terima kasih Mr Boyfie

Assalamu'alaikum readers (^^,)
SELAMAT PAGI.....
huaargghh dah pukul 3.38 pagi tapi masih tak terasa mengantuk lagi!!Tangan-tangan nie pulak terasa gatal-gatal nak menghupdates belog,huhu..Apa bahan entry aku untuk pagi-pagi buta neh?dan apa kata hampa cer baca tajuk kat atas nuh ha..dah?ok kita proceed dengan ceritanya..HEHE
Ha,hampa nampak gambar kat atas nie?Sebenarnya abah baru balik semalam dari Langkawi setelah 3 hari ada kat sana..abah buat apa?ada kursus apa tah la,tapi bab nie tak penting pun.Yang pentingnya abah selamat p selamat balik walaupun sampai umah hampir pukul 2 pagi.Abah takda 3 hari nie terasa macam patah tangan sebelah,HEHE.Apa-apa pun,SELAMAT PULANG ABAH..:) *yang bestnya abah bawak balik ole-ole dari Langkawi!!sukasuka.
kegilaan aku :P
Coklat!! maableesss..waallahhh :D
.....abah jugak membawa khabar berita tentang Mr Boyfie yang ada kat sana..Alhamdulillah abah cakap dia dah nampak sihat dan bertambahhhhhhhhhhhhhhhh GEMUK!!HAHA..gemuk pun gemuk la asalkan dia dah tak sakit.:) Terima kasih Mr Boyfie sebab teman dan tengok-tengokkan abah kat sana dan temankan abah p shopping coklat,HEHE.
TERIMA KASIH jugak sebab bagi buah tangan untuk orang dan family.Macam tau-tau ja orang suka DAIM.:) (terharu sangat) apa-apa pun semoga cepat sihat dan betul-betul sihat..
DAIM dari MOHD HAEYKAL ^_____^
buah tangan dari Langkawi
TERIMA KASIH
*ADA JODOH KITA JUMPA LAGI 

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Sunday, 2 December 2012

SUPERHERO-SUPERHERO saya!!

hye semua..ok,entry kali nie aku nak tujukan buat superhero-superhero aku yang paling aku sayangi..Dalam dunia nie aku ada 3 orang ja superhero yang selalu ada dengan aku,yang mampu jaga dan sayang aku DAN aku pun sayang depa jugak-jugak!! ^^,
Ok la,aku nak memperkenalkan superhero aku yang pertama yang terletak dalam carta hati aku yang paling tinggi (tuddiiia aihh) ialah abah aku yang tercinta. :) nak tengok ni haaa :::::::::::::::::::::> SCROLL DOWN
:
:
:
:
:
V
di carta PERTAMA..HEHE
ha,dah tengok kan?hensem dakk??HEHE..ok,la kalau hampa semua nak tau aku sayaaannnggg abah aku sangat-sangat.Kalau nak dibandingkan dengan ibu,aku lebih rapat dengan abah sebenarnya.taktau la sebab apa.abah memang abah terbaik kat dunia,walaupun abah tak limpahkan aku dengan kemewahan harta benda ,aku tak kesah sebab aku dah rasa mewah dengan kasih sayang abah yang tak ternilai.Ramai orang cakap aku mirip muka abah,betul la kot sebab perangai aku banyak ikut perangan abah jugak.hehe I LOVE U ABAH :)
Next,kita pi ke superhero aku yang kedua.sapa2?ha,bukan boypren aku na..(takmau takmau takmau) dia adalah.............satu-satunya adik lelaki yang aku ada.Walaupun aku suka gaduh2 ala2 manja dengan budak nie,tak dinafikan kami memang rapat dan banyak persamaan terutamanya perangai yang ikut perangai abah tu..hehe
superhero di tempat KEDUA..:p
Dia nie suka menyakitkan hati aku tapi aku TETAP sayang BUDAK GEMUK nie..(jangan marah na..) sapa-sapa rasa nak jadi adik ipaq aku,mai2 ambik borang kat aku.HAHA
......DAN yang terakhir sekali,nie laa superhero aku yang ketiga >>> baru boypren cheq..HAHA 
superhero aku no 3..HEHE
sory laa Mr Boyfie sebab kedudukan anda jatuh no 3..hehe jangan sentap na..ha!!kalau kat atas tadi tu BUDAK GEMUK,hat nie pulak BUDAK MUNCED dan yang nie takdak borang untuk diisi na,harap maklum..:P sayang Mr Boyfie..huhu
setakat nie jea la kisah superhero-superhero aku.aku tak perlukan SUPERMAN,BATMAN ataupun SPIDERMAN untuk menjaga dan berada bersama aku,cukup la hanya mereka bertiga.:)
*Sapa pulak superhero hampa??

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...