Sweet Followers

Red Bow Tie

Wednesday, 2 May 2012

Dah Dapat Tawaran Kerja



Hai semua..alhamdulillah praktikal pun dah hampir nak habis,dan hari nie aku nak kongsi sikit la pasal tajuk entry aku kali nie.walaupun aku masih bergelar pelajar (2 semester lagi baru nak habis),praktikal pun lagi berapa hari ja,rezeki ALLAH tetap ada untuk aku.Dalam masa aku tengah menjalani praktikal nie pun,masih ada orang tawarkan aku untuk terus kerja dalam hotel nie.
First sekali aku di ‘interview’ sama ada aku berminat tak untuk memohon sebagai kerani kat bahagian maintainance,tambah2 depa memang tengah mencari orang untuk jawatan tu.hmm bukan tak berminat tapi kerja dalam office??bukan minat aku,tak kena dengan jiwa sebenarnya.h`ee..
Kedua,aku dah ditanya oleh Manager Front Office sendiri,sama ada aku nak tak kerja kat  bahagian front office?? jawapan aku : aku kena sambung belajar lagi lepas habis praktikal nie,tapi dia pulak cakap : ‘xpa lepas u habis belajar pun u boleh mintak kat sini,I mesti kasi u kerja’..huhu sorry laa,tapi jawapan aku tetap sama,aku taknak! Sebab??aku memang tak minat..sekian terima kasih.


Lastly,manager F&B pulak mintak aku extend terus kat banquet..ha kerja nie memang kena dengan minat dan jiwa aku,huhu..sebab apa??sebab aku memang suka kerja yang tak duduk diam,kerja kat tempat terbuka & tak mengadap satu2 benda ja,bosan tau??lagipun aku memang suka kerja yang kena berhadapan dengan ramai orang,baru boleh banyak belajar. (nie pendapat aku ja la)
Aku terus dipujuk & di ‘physcho’ untuk terus stay kat banquet,bos sanggup tarik aku untuk masuk permanent terus (wahh tersangat la terharu) dan mintak aku terima tawaran dia untuk terus berkhidmat untuk banquet..tapi sayangnya aku memang TERPAKSA menolak walaupun aku memang nak sangat2 kerja nie!!
HAKIKATnya rezeki aku bukan disini buat masa sekarang. masih ada perkara yang perlu diselesaikan terlebih dahulu.(huhu tudia ayat aku!) Maaf la,bukan aku sengaja nak menolak tapi aku masih ada 2 semester lagi untuk selesaikan pengajian aku,untuk menggenggam segulung diploma.




HARAP SEMUA MENGERTI :P

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

No comments:

Post a Comment

Flying Love For Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...