Sweet Followers

Red Bow Tie

Thursday, 31 May 2012

Ku Pinang Kau Dengan Bismillah


hye semua..jom dengar lagu nie sama2,sesuai sangat untuk orang yang tengah bercinta dan nak bertunang dan berkahwin.(ayat copy paste,sorry sangat :P) layan erk.. ^__^



Tuhan memberikanku cinta
untuk ku persembahkan hanyalah padamu
Dia anugerahkanku kasih
hanya untuk berkasih berbagi denganmu
atas restu Allah ku ingin milikimu
ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
restu Allah ku mencintai dirimu
ku pinang kau dengan Bismillah

hampa terasa bila ku tanpamu
hidupku terasa mati jika ku tak bersamamu
hanya dirimu satu yang aku inginkan
ku bersumpah sampai mati hanyalah dirimu (hanyalah dirimu)

atas restu Allah ku ingin milikimu
ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
restu Allah ku mencintai dirimu
ku pinang kau dengan Bismillah

atas restu Allah ku ingin milikimu
ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
restu Allah ku mencintai dirimu
ku pinang kau dengan Bismillah

*dengar lagu nie,rasa macam dah ada aura nak kahwin..haha ayat 'GEDIK' okey?? tapi tunggu habis study dulu la,pastu kerja and cari duit dulu.baru pikir pasal kahwin kan??

OKEY, BYE o_O

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Sunday, 20 May 2012

Selamat Hari Tua Mr B.O.Y.F.I.E!!

Hye peeps.. ^_^
Rasanya semua dah baca kan tajuk entry yang terpampang cantik kat atas nie kan,so rasanya tak payah la aku nak buat intro bagai..hehe
Sempena entry nie,aku nak dedikasikan ucapan khas buat my Mr Boyfie :

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♪
[̲̅̅H̲̅][̲̅̅A̲̅][̲̅̅P̲̅][̲̅̅P̲̅][̲̅̅Y̲̅] [̲̅̅B̲̅][̲̅̅I̲̅][̲̅̅R̲̅][̲̅̅T̲̅][̲̅̅H̲̅][̲̅̅D̲̅][̲̅̅A̲̅][̲̅̅Y̲̅]
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♪


Nie pulak kek hari jadi untuk Mr Boyfie

:
:
V


Selamat Hari Lahir,semoga panjang umur dan sihat selalu serta dimurahkan rezeki sentiasa..
even tahun nie tak boleh celebrate sama-sama tapi aku tak pernah lupa kirimkan doa buat Mr Boyfie..InsyaAllah kalau panjang umur dan masih ada jodoh tahun depan kita sambut sama-sama ye..
yang penting  I U MUCHIE2..

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Sunday, 13 May 2012

Selamat Hari Ibu :)


Hello peeps..


Firstly, aku nak ucapkan SELAMAT HARI IBU untuk ibu aku yang tercinta lagi tersayang iaitu:
:
:
V
PUAN RAZIRMIN BINTI HUSSIN

Ibu adalah ibu yang TERBAIK kat dunia nie! Semoga ibu akan terus menjadi ibu aku kat dunia & akhirat,amin..walaupun ibu tegas tapi ibu tak pernah lupa untuk tunjukkan kasih sayang ibu untuk aku dan adik2.walaupun rotan & tali pinggang pernah menjadi cara untuk mendidik aku,tapi aku tak pernah marah ibu,tak pernah benci ibu malah aku berterima kasih sebab dengan cara 2 la aku mampu menjadi anak yag lebih baik.
Walaupun aku aku tak sesempurna mana,tak sepandai  & sebijak orang lain tapi aku masih mampu membanggakan ibu walaupun sedikit.aku masih mampu buat ibu tersenyum & dan gembira.ibu la harta yang paling berharga dalam hidup aku.yang pasti tanpa ibu,aku bukan sapa2 & dan takkan terlahir dan takkan mampu melihat dunia nie.
Selagi aku mampu dan selagi aku bernafas,aku akan cuba membahagiakan ibu dan akan terus buat ibu tersenyum sepanjang hidup ibu.~insyaAllah Dengan Izin Tuhan

Terima kasih ibu untuk segalanya..

I u...so much....

....(¯`v´¯)
..... ·.¸.·´
...¸.·´
.. (


Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Wednesday, 2 May 2012

Dah Dapat Tawaran Kerja



Hai semua..alhamdulillah praktikal pun dah hampir nak habis,dan hari nie aku nak kongsi sikit la pasal tajuk entry aku kali nie.walaupun aku masih bergelar pelajar (2 semester lagi baru nak habis),praktikal pun lagi berapa hari ja,rezeki ALLAH tetap ada untuk aku.Dalam masa aku tengah menjalani praktikal nie pun,masih ada orang tawarkan aku untuk terus kerja dalam hotel nie.
First sekali aku di ‘interview’ sama ada aku berminat tak untuk memohon sebagai kerani kat bahagian maintainance,tambah2 depa memang tengah mencari orang untuk jawatan tu.hmm bukan tak berminat tapi kerja dalam office??bukan minat aku,tak kena dengan jiwa sebenarnya.h`ee..
Kedua,aku dah ditanya oleh Manager Front Office sendiri,sama ada aku nak tak kerja kat  bahagian front office?? jawapan aku : aku kena sambung belajar lagi lepas habis praktikal nie,tapi dia pulak cakap : ‘xpa lepas u habis belajar pun u boleh mintak kat sini,I mesti kasi u kerja’..huhu sorry laa,tapi jawapan aku tetap sama,aku taknak! Sebab??aku memang tak minat..sekian terima kasih.


Lastly,manager F&B pulak mintak aku extend terus kat banquet..ha kerja nie memang kena dengan minat dan jiwa aku,huhu..sebab apa??sebab aku memang suka kerja yang tak duduk diam,kerja kat tempat terbuka & tak mengadap satu2 benda ja,bosan tau??lagipun aku memang suka kerja yang kena berhadapan dengan ramai orang,baru boleh banyak belajar. (nie pendapat aku ja la)
Aku terus dipujuk & di ‘physcho’ untuk terus stay kat banquet,bos sanggup tarik aku untuk masuk permanent terus (wahh tersangat la terharu) dan mintak aku terima tawaran dia untuk terus berkhidmat untuk banquet..tapi sayangnya aku memang TERPAKSA menolak walaupun aku memang nak sangat2 kerja nie!!
HAKIKATnya rezeki aku bukan disini buat masa sekarang. masih ada perkara yang perlu diselesaikan terlebih dahulu.(huhu tudia ayat aku!) Maaf la,bukan aku sengaja nak menolak tapi aku masih ada 2 semester lagi untuk selesaikan pengajian aku,untuk menggenggam segulung diploma.




HARAP SEMUA MENGERTI :P

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...