Sweet Followers

Red Bow Tie

Monday, 30 April 2012

Lipatan Napkin,macam-macam ada..


Hai peeps..okey laa,untuk entry kali nie aku nak share la salah satu benda yang aku dah belajar masa praktikal nie,lebih tepat lagi masa aku berada dalam bahagian banquet.jujurnya banyak benda yang aku dapat belajar .
mungkin ada sesetengah orang tak nampak apa yang menarik dan istimewanya tapi bagi orang2 yang memang ada minat untuk menguruskan majlis2 dan orang2 yang belajar dalam bidang perhotelan atau pengurusan katering,mesti akan tertarik dengan benda2 nie semua.
Potpet potpet punya banyak tapi apa bendanya kan??okey la,sebenarnya aku dah banyak belajar cara2 lipatan2 napkin dari manager aku sendiri,En Azmi dan Capt Wan pun banyak bagi tunjuk ajar.dari lipatan2 yang paling senang sampai la lipatan2 yang sungguh complicated.tak lupa jugak kat kak yani dan along yang tolong ajar macam2 bentuk lipatan.thanks yea.. J
Kat sini ada la aku  sertakan sekali gambar2 beberapa jenis lipatan napkin yang sempat aku ambil dan belajar.Yang selebihnya aku ambil kat Mr Google aku yang tercinta.

bird of paradise
bishop hat
doppelfaecher

butterfly
candle
kalau sapa2 berminat,boleh la bukak You Tube..lagi banyak bentuk yang menarik yang dapat kita tengok dan belajar.
Okey laa dah penat menaip dah nie,tidur dulu erk..goodnight semua.. ^^,

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

No comments:

Post a Comment

Flying Love For Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...