Sweet Followers

Red Bow Tie

Monday, 30 April 2012

Lipatan Napkin,macam-macam ada..


Hai peeps..okey laa,untuk entry kali nie aku nak share la salah satu benda yang aku dah belajar masa praktikal nie,lebih tepat lagi masa aku berada dalam bahagian banquet.jujurnya banyak benda yang aku dapat belajar .
mungkin ada sesetengah orang tak nampak apa yang menarik dan istimewanya tapi bagi orang2 yang memang ada minat untuk menguruskan majlis2 dan orang2 yang belajar dalam bidang perhotelan atau pengurusan katering,mesti akan tertarik dengan benda2 nie semua.
Potpet potpet punya banyak tapi apa bendanya kan??okey la,sebenarnya aku dah banyak belajar cara2 lipatan2 napkin dari manager aku sendiri,En Azmi dan Capt Wan pun banyak bagi tunjuk ajar.dari lipatan2 yang paling senang sampai la lipatan2 yang sungguh complicated.tak lupa jugak kat kak yani dan along yang tolong ajar macam2 bentuk lipatan.thanks yea.. J
Kat sini ada la aku  sertakan sekali gambar2 beberapa jenis lipatan napkin yang sempat aku ambil dan belajar.Yang selebihnya aku ambil kat Mr Google aku yang tercinta.

bird of paradise
bishop hat
doppelfaecher

butterfly
candle
kalau sapa2 berminat,boleh la bukak You Tube..lagi banyak bentuk yang menarik yang dapat kita tengok dan belajar.
Okey laa dah penat menaip dah nie,tidur dulu erk..goodnight semua.. ^^,

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Sunday, 22 April 2012

My Bestie Forever - Atikah


Hari nie terasa cam nak menaip pasal sOmeone yang bermakna jugak dalam hidup aku..siyes,sekarang neh aku memang tengah rindu sangat2 kat dia,dah nak dekat setahun kami tak jumpa tambah2 sekarang nie dia dOk lagi jauh dari aku,,sebelum neh kat seberang jea tapi sekarang kat KolumpO nuh..


Even camtu kami still cOntact sebab kami taknak putus kawan dan aku taknak hilang kawan cam dia..NORATIKAH,SUMPAH aku rindu kat hang sangat2!! Hang laa kawan aku yang pertama yang sanggup nangis dengan aku,hang laa yang banyak faham aku,bOleh terima baik buruk aku even kita pernah gaduh jugak dulu,pernah tak bercakap tapi benda2 2 laa yang buat kita makin rapat & matang kan??


Orang selalu cakap,kawan bergembira ramai tapi kawan yang sanggup susah & nangis dengan kita susah nak cari tapi bagi aku semua2  tak betul sebab aku dah jumpa kawan yang sanggup nangis sama2 dengan aku..aku ingat lagi dulu masa time sekolah,aku pernah nangis tapi aku tak sangka dia pum nangis sekali then peluk aku time tuh..thanks weyh sebab caring sangat pasal aku..
Dia selalu ada dengan aku even kami jauh sekarang,kadang2 aku aku rasa cam nak jumpa dia sangat2,nak peluk dia sebab aku perlukan dia.. dia laa satu-satunya kawan aku yang terbaik sampai sekarang!susah nak cari kawan cam hang,Tikah..
Banyak sangta pengalaman yang kita lalui kan nyah??haha rindu nak cakap dengan dia cam tuh..walaupun aku sedih sebab dia makin jauh dari aku tapi aku happy sebab dia happy,maybe memang rezeki dia kat sana..Tikah,aku selalu dOakn kebahagiaan  & sokOng  hang keyh..hang kerja leklOk tau,ingat erk impian kita??nak bukak Bakery sama2..insyaAllah.. J

p/s : I lOve yOu tau kawan + sahabat..kalau hang baca entry aku neh,jangan nangis pulak tau sebab aku takdak nak nangis sama2 dengan hang..h’ee :P jangan lupa aku tau..jaga diri baik2 ,ada jOdoh kita jumpa lagi MY BELOVED BESTIE,NORATIKAH.. -_^

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Saturday, 14 April 2012

Cari Duit Lebih



Hai semua..hmm malam nie terasa macam nak menaip pulak walaupun letih..letih la,cari duit lebih..(macam kena pulak dengan tajuk entry kat atas kan :P ) ceritanya kalau lepas habis 8 jam kerja,sambung pulak dengan casual worker/part time.
Kalau busy ada function banyak,poket penuh la jawabnya.nak harap duit elaun bukan cukup.Biasa la,duit zaman sekarang,keluar macam air..kejap ja habis kalau dapat.so kena kerja keras lagi la,kerja lebih masa.
Letih memang la letih tapi bila dah dapat duit lepas 2,rasa kepuasan melanda diri. :P rasa macam nak kerja dan kerja lagi.so tak kisah sebab kerja berbaloi dengan hasil yang dapat.hehe sukasuka.first sekali hari 2 kerja lebih masa,3 hari berturut-turut.nak dekat RM2OO aku dapat,berbaloi kan??kerja tak la teruk mana pun,cuma prepare barang2 dan jaga wedding chinesse set ja.YMTT la chinesse set 2 camna.kalau elaun praktikal sebulan baru boleh dapat banyak camtu..
Okey la,rasa2 yang nie jea la yang aku nak share pun untuk entry aku kali nie.yang mana masih muda dan bertenaga lagi 2,time sekarang la kena pandai cari duit lebih.bukan untuk orang lain tapi untuk kesenangan dan kepuasan diri sendiri jugak.~PEACE
BYE SEMUA,ASSALAMUA’LAIKUM..

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Sunday, 1 April 2012

Berat Badan Tak Naik Pun!



adoiyaii nafsu makan menjadi-jadi  tambah-tambah sekarang nie dok ada kat rumah,hari-hari dapat makan masakan ibu tapi berat badan tak naik-naik jugak..dah macam tiang elektrik bergerak dah aku neh,h’ee..berat badan pun turun mendadak gila,dari  51 kg sampai dah jadi 46 kg dah..takmo takmo,kurus sangat.. :P
kalau bOleh nak berat cam dulu balik,dah usaha dah makan banyak-banyak tapi tak naik-naik jugak!!mesti pelik kan sebab orang lain nak kurus,nak slim tapi aku neh terbalik pulak..nak tambah berat badan,he’e..tak kisah laa tapi sekarang neh memang misi aku nak menaikkan berat badan ke 50 kg!!chaiyOk chaiyOk!!


Dah ramai dah tegur nape kurus sangat sekarang,muka pun nampak kecik jea..haha habis tuh takkan laa nak pipi aku neh jadi cam kuih pau kOt?? :P hmm entah laa,tak sebab apa tiba-tiba jea bOleh hilang berat badan dengan mendadak,terkejut jugak time p timbang tuh..ingatkan penimbang tuh yang tak betul tapi betul penimbang tuh tak salah pun!!huhu..
Takpe laa,usaha perlu diteruskan untuk mendapat berat badan yang ideal seperti dulu..gO baby gO!!  -_^
46 kg ke 50 kg balik!! Gudluck.. J
Keyh laa,bubye!!

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...