Sweet Followers

Red Bow Tie

Tuesday, 13 March 2012

Vanilla Coklat


Finally,dah habis dah episOd Vanilla Coklat..memang terbaik laa cerita neh,sweet sangat-sangat  tengok Izara dengan Aiman yang cOmel & kiut miut tuh..haha
Jalan cerita yang menarik,lagu pun best-best..herO dan herOin dia lagi laa,memang terbaik laa..padan sangat-sangat..sO minat punya pasal aku sanggup nak menaip entry pasal cerita neh,memang obses gila laa..Kat sini ada laa sikit sinopsis pasal Vanilla COklat (thanks sangat-sangat kat Mr Google) dan sambil2 tuh boleh laa dengar sekali lagu kat atas,TAPI BAGAIMANA-SPIDER(pause dulu lagu yg ada kat belOg neh,then baru play lagu kat atas eh)..layan jea keyh.. happy reading..
Vanilla Coklat 
SINOPSIS--> Kisah bermula mengenai seorang pelajar perempuan bernama Zara 19 tahun( lakonan Izara Aishah) dan pelajar lelaki Amir (lakonan Aiman Mentor) 20 tahun yang belajar di sebuah kolej yang sama, malangnya mereka berdua ni saling benci membenci dan sudah ada kekasih masing -masing.
Amir selalu mengusik Zara kerana Zara seorang pelajar cemerlang di kolej, Zara membenci Amir kerana baginya Amir seorang kaki perempuan.
Liana, rakan sekelas Zara yang gedik dan mengada-ngada menganggap kononnya Amir adalah hak miliknya. Liana (Nabila Daly) sentiasa berkepit dengan Amir supaya semua orang melihat mereka benar-benar bercinta. Berbeza dengan Zara, Liana seorang wanita yang lemah lembut namun semua itu dibuat-buat kerana dia sememangnya bercita-cita ingin berkahwin dengan anak orang kaya. Zara mempunyai kekasih hati iaitu Kamal, yang dikenalinya sejak sekolah menengah lagi.
Ibu bapa Zara, Dr. Ungku Musa dan isteri tidak menyukai Kamal, begitu juga ibu bapa Amir, Datuk Ahmad dan Datin Dalila yang kurang menggemari sikap Liana kerana tidak menghormati orang tua. Suatu hari, Dr. Ungku Musa dan Datuk Ahmad merancang untuk menyatukan anak mereka.
Seperti berbezanya Vanila dan Coklat, begitulah sukarnya untuk menyatukan Zara dan Amir. Pelbagai usaha dilakukan oleh ibu bapa mereka agar mereka bersetuju untuk berkahwin sehingga Datuk Ahmad terpaksa berpura-pura diserang sakit jantung dan permintaan terakhirnya ialah ingin melihat Zara dan Amir disatukan. Akhirnya, Amir akur dan bersetuju.
Walaupun telah berkahwin, Zara dan Amir tetap hidup berasingan. Zara telah memberi syarat yang harus dipatuhi oleh Amir. Menyedari situasi ini, Dr. Ungku Musa dan Datuk Ahmad merancang sebuah percutian bulan madu untuk Zara dan Amir. Mereka berdua tidak membantah namun pelbagai alasan diberikan untuk tidak berbulan madu di luar negara dan hanya memilih Cameron Highlands sebagai destinasi pertama mereka. Masih tiada kemesraan di antara mereka.
Zara dan Amir meneruskan pengajian mereka seperti biasa, Kamal (Iqram Dinzly) pula tiap-tiap hari menghasut Zara, jika dia masih bersama Amir, dia tidak akan bahagia kerana perangai Amir yang teruk. Suatu hari, satu pergaduhan besar berlaku di antara Zara dengan Amir sehingga Amir meninggalkan Zara keseorangan di tepi jalan ketika hujan. Zara menghalau Amir keluar dari rumah kerana dia terpedaya dengan kata-kata Kamal. Apabila Zara membuka pintu, dia melihat Amir telahpun pengsan. Sebenarnya Amir tidak makan satu hari kerana dia berjanji untuk makan bersama Zara.
izara & aiman
Dari saat itu, Zara dihantui rasa serba salah dan mula menunjukkan naluri seorang isteri. Dia mula menyedari perkahwinan bukanlah perkara main-main. Tiba cuti semester, Zara dan Amir pergi ke Cameron Highlands untuk meluang masa bersama. Masing-masing malu apabila salah seorang cuba bersikap romantik dan manja. Amir mengakui dia telah jatuh cinta pada Zara sejak dari hari mereka dinikahkan. Buat pertama kali mereka tidur seperti pasangan suami isteri yang lain.
Zara dan Amir tidak sabar ingin pulang ke Kuala Lumpur untuk memberitahu keluarga mereka bahawa mereka ingin meneruskan perkahwinan ini. Sebuah majlis diatur oleh ibu bapa Zara dan Amir untuk meraikan berita gembira ini. Kamal dan Liana turut dijemput untuk hadir ke majlis tersebut. Mereka berdua telah merancang sesuatu untuk memisahkan Zara dan Amir.
Pada hari majlis tersebut dijadualkan berlangsung, pelan jahat Kamal dan Liana untuk mengenakan Amir berjaya. Dr. Ungku Musa mengamuk. Dia menyangka Amir membuat onar dengan Liana dan terus memukul Amir. Datuk Ahmad cuba menenangkan Dr. Ungku Musa daripada terus membelasah anaknya kerana menurutnya, kita tidak tahu perkara sebenar yang terjadi antara Liana dan Amir. Dr. Ungku Musa menarik tangan Zara dan memutuskan hubungan antara Amir dan Zara.
Sejak kejadian tersebut, hubungan Dr. Ungku Musa dan Datuk Ahmad renggang. Bagi Zara, dia mempercayai suaminya kerana dia mengenali perangai Liana. Bagaimana Zara dan Amir ingin memulihkan hubungan keluarga mereka? Apakah rancangan seterusnya Dr. Ungku Musa dan Datuk Ahmad selepas masing-masing bermusuh? Apa pula strategi Kamal dan Liana untuk memenangi hati keluarga kekasih mereka?


Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

No comments:

Post a Comment

Flying Love For Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...