Sweet Followers

Red Bow Tie

Friday, 30 March 2012

Reunion 4/5 Tabah 08/09

                                 
11 JUNE 2011<--Wahhh cepatnya masa berlalu,rasa cam baru semalam jea jumpa kengkawan sekolah,buat reunion kat QueensBays padahal dah nak dekat setahun dah reunion tuh..even tak dapat jumpa semuua kengkawan 4/5 Tabah 08/09 tapi rasa cam puas hati laa sebab reuniOn tuh tetap berjalan cam yang dirancang..

Even jap jea jumpa,lepak sama-sama kira okeyh laa..rindu sangat-sangat kat semua tambah-tambah kat my bestie fOrever : atikah,leb u laa nyah..haha
tO ZAIRIN HAFIZA : thanks sebab plan reunion tahun lepas..hmm tahun neh plan laa buat reunion lagi sebab tahun lepas tak semua yang mai,kita-kita jea..rindu sangat-sangat nak jumpa semua balik,cam 1 kelas dulu..mesti banyak yang dah berubah dah kan..
sO kat sini nak share laa sikit picture-picture yang kami snap masa reuniOn tahun lepas,even pix lama tapi bermakna sangat-sangat untuk aku..sayang hampa sangat-sangat tau!! SUMPAH rindu gila..

lepaking kat queensbays.. (:
faces of bestie
candid!!
kfc queensbays,lapaq!! :P
girls only ^__^
gila!!
kita-kita aje..
the nice One!! (:
*always in my memOries o___O

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Wednesday, 28 March 2012

WelcOme to 20’s CLUB!!



Hye kawan2..(wahh cam laa ramai yang singgah kat belog aku neh kan??)haha..biar laa,hari neh memang ada mood nak menaip tambah-tambah dalam kepala hOtak nie dah ada something nak share..mesti tertanya-tanya apa bendanya kan??aku sebenarnya nak wish kat diri aku sendiri ‘HEPY BUFDAY’ dan ‘WELCOME TO 2O’s’!! waaaa SUMPAH aku tak percaya!!dah genap dah umur aku 2O!!tak syOk laa..:{
Bubye 19,18,17,16…..:(  lepas neh akan menginjak lagi umur  aku,2O+++,tak syOk tak syOk!!tapi apa-apa pun semoga hidup aku akan lebih bermakna lepas nie dengan usia yang baru,angka yang baru..waahhh tiba2 rasa semangat pulak…adOiyai :P
Papepun pengalaman remaja adalah pengalaman yang terindah sekali dalam hidup,masa remaja laa yang banyak mematangkan aku dalam menjalani kehidupan..even masa dah berlalu,angka pun makin bertambah pengalaman-pengalam lepas takkan dilupakan,especially zaman sekolala even umur time tuh still kebudak-budakkan..:)
So what will happened in 2O’s++??masa untuk memajukan diri dan berfikir panjang untuk masa depan!!WAAAHHH memang ada kemajuan bila dah masuk umur 2O nie..dah start pikir pasal tanggOngjawab & cita-cita yang harus digapai...OfcOz laa,kepala hOtak pun dah matang sekarang,h’ee..
Time untuk belajar betul-betul,nak genggam DIPLOMA dan still pikir if nak sambung ke degree or whatever lepas tu..then nak kerja,simpan duit bagai ,bahagiakan ibu dan abah dan lastly baru pikir pasal kahwin,haha..InsyaAllah laa..cOnclusiOnnya,aku nak jadi lebih baik dari hari neh..


Keyh laa sebelum dok merepek lagi baik aku berhenti menaip..sO kepada kawan-kawan seperjuangan,ceewaahhh..:welcOme tO 2O’s CLUB  tOo.. :P (kOnpem tahun neh jugak kan??)

BUBYE..

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Thursday, 22 March 2012

Excellent Quotes by WARREN BUFFET


JUST FOR SHARED (:

WARREN BUFFET.
ON EARNING : never depend on single incOme.make investment tO create secOnd sOurce
ON SPENDING : if yOu buy things yOu dO nOt need,sOon yOu will have tO sell things yOu need.
ON SAVINGS : dO nOt save what is left after spending,but spend what is left after saving.
ON TAKING RISK : never test the depth of river with bOth the feet.
ON INVESTMENT : dO nOt put all eggs in one basket.
ON EXPECTATIONS : hOnesty is very expensive gift,dO nOt expect it from cheap people.


TRANSLATION IN MALAY

DALAM PENDAPATAN: jangan pernah bergantung atas satu pendapatan sahaja,buat pelaburan untuk mendapatkan pendapat kedua.
DALAM PERBELANJAAN: Jika anda membeli sesuatu yang anda tidak perlu, satu hari nanti anda terpaksa menjual sesuatu yang anda perlukan.
DALAM SIMPANAN: Jangan menyimpan apa yang tinggal selepas perbelanjaan, tetapi membelanjakan apa yang tinggal selepas disimpan.
APABILA MENGAMBIL RISIKO: jangan pernah menguji kedalaman sungai dengan kedua-dua kaki.
DALAM PELABURAN: Jangan laburkan semua wang hanya dalam satu pelaburan,bahagikan pelaburan itu.
DALAM JANGKAAN: kejujuran adalah hadiah yang sangat mahal, jangan mengharapkan ia dari orang-orang yang murah



 *ALL ABOUT MONEY ^___^

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Tuesday, 13 March 2012

Vanilla Coklat


Finally,dah habis dah episOd Vanilla Coklat..memang terbaik laa cerita neh,sweet sangat-sangat  tengok Izara dengan Aiman yang cOmel & kiut miut tuh..haha
Jalan cerita yang menarik,lagu pun best-best..herO dan herOin dia lagi laa,memang terbaik laa..padan sangat-sangat..sO minat punya pasal aku sanggup nak menaip entry pasal cerita neh,memang obses gila laa..



Kat sini ada laa sikit sinopsis pasal Vanilla COklat (thanks sangat-sangat kat Mr Google) dan sambil2 tuh boleh laa dengar sekali lagu kat atas,TAPI BAGAIMANA-SPIDER(pause dulu lagu yg ada kat belOg neh,then baru play lagu kat atas eh)..layan jea keyh.. happy reading..
Vanilla Coklat 
SINOPSIS--> Kisah bermula mengenai seorang pelajar perempuan bernama Zara 19 tahun( lakonan Izara Aishah) dan pelajar lelaki Amir (lakonan Aiman Mentor) 20 tahun yang belajar di sebuah kolej yang sama, malangnya mereka berdua ni saling benci membenci dan sudah ada kekasih masing -masing.
Amir selalu mengusik Zara kerana Zara seorang pelajar cemerlang di kolej, Zara membenci Amir kerana baginya Amir seorang kaki perempuan.
Liana, rakan sekelas Zara yang gedik dan mengada-ngada menganggap kononnya Amir adalah hak miliknya. Liana (Nabila Daly) sentiasa berkepit dengan Amir supaya semua orang melihat mereka benar-benar bercinta. Berbeza dengan Zara, Liana seorang wanita yang lemah lembut namun semua itu dibuat-buat kerana dia sememangnya bercita-cita ingin berkahwin dengan anak orang kaya. Zara mempunyai kekasih hati iaitu Kamal, yang dikenalinya sejak sekolah menengah lagi.
Ibu bapa Zara, Dr. Ungku Musa dan isteri tidak menyukai Kamal, begitu juga ibu bapa Amir, Datuk Ahmad dan Datin Dalila yang kurang menggemari sikap Liana kerana tidak menghormati orang tua. Suatu hari, Dr. Ungku Musa dan Datuk Ahmad merancang untuk menyatukan anak mereka.
Seperti berbezanya Vanila dan Coklat, begitulah sukarnya untuk menyatukan Zara dan Amir. Pelbagai usaha dilakukan oleh ibu bapa mereka agar mereka bersetuju untuk berkahwin sehingga Datuk Ahmad terpaksa berpura-pura diserang sakit jantung dan permintaan terakhirnya ialah ingin melihat Zara dan Amir disatukan. Akhirnya, Amir akur dan bersetuju.
Walaupun telah berkahwin, Zara dan Amir tetap hidup berasingan. Zara telah memberi syarat yang harus dipatuhi oleh Amir. Menyedari situasi ini, Dr. Ungku Musa dan Datuk Ahmad merancang sebuah percutian bulan madu untuk Zara dan Amir. Mereka berdua tidak membantah namun pelbagai alasan diberikan untuk tidak berbulan madu di luar negara dan hanya memilih Cameron Highlands sebagai destinasi pertama mereka. Masih tiada kemesraan di antara mereka.
Zara dan Amir meneruskan pengajian mereka seperti biasa, Kamal (Iqram Dinzly) pula tiap-tiap hari menghasut Zara, jika dia masih bersama Amir, dia tidak akan bahagia kerana perangai Amir yang teruk. Suatu hari, satu pergaduhan besar berlaku di antara Zara dengan Amir sehingga Amir meninggalkan Zara keseorangan di tepi jalan ketika hujan. Zara menghalau Amir keluar dari rumah kerana dia terpedaya dengan kata-kata Kamal. Apabila Zara membuka pintu, dia melihat Amir telahpun pengsan. Sebenarnya Amir tidak makan satu hari kerana dia berjanji untuk makan bersama Zara.
izara & aiman
Dari saat itu, Zara dihantui rasa serba salah dan mula menunjukkan naluri seorang isteri. Dia mula menyedari perkahwinan bukanlah perkara main-main. Tiba cuti semester, Zara dan Amir pergi ke Cameron Highlands untuk meluang masa bersama. Masing-masing malu apabila salah seorang cuba bersikap romantik dan manja. Amir mengakui dia telah jatuh cinta pada Zara sejak dari hari mereka dinikahkan. Buat pertama kali mereka tidur seperti pasangan suami isteri yang lain.
Zara dan Amir tidak sabar ingin pulang ke Kuala Lumpur untuk memberitahu keluarga mereka bahawa mereka ingin meneruskan perkahwinan ini. Sebuah majlis diatur oleh ibu bapa Zara dan Amir untuk meraikan berita gembira ini. Kamal dan Liana turut dijemput untuk hadir ke majlis tersebut. Mereka berdua telah merancang sesuatu untuk memisahkan Zara dan Amir.
Pada hari majlis tersebut dijadualkan berlangsung, pelan jahat Kamal dan Liana untuk mengenakan Amir berjaya. Dr. Ungku Musa mengamuk. Dia menyangka Amir membuat onar dengan Liana dan terus memukul Amir. Datuk Ahmad cuba menenangkan Dr. Ungku Musa daripada terus membelasah anaknya kerana menurutnya, kita tidak tahu perkara sebenar yang terjadi antara Liana dan Amir. Dr. Ungku Musa menarik tangan Zara dan memutuskan hubungan antara Amir dan Zara.
Sejak kejadian tersebut, hubungan Dr. Ungku Musa dan Datuk Ahmad renggang. Bagi Zara, dia mempercayai suaminya kerana dia mengenali perangai Liana. Bagaimana Zara dan Amir ingin memulihkan hubungan keluarga mereka? Apakah rancangan seterusnya Dr. Ungku Musa dan Datuk Ahmad selepas masing-masing bermusuh? Apa pula strategi Kamal dan Liana untuk memenangi hati keluarga kekasih mereka?


Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Sunday, 4 March 2012

Tukar Department Lagi..


26 FEBRUARI 2012 : last kat HOUSEKEEPING
27 FEBRUARI 2012 : start kat  FRONT OFFICE



Hmm hari nie first Offday sejak menjejakkan kaki kat FrOnt Office seminggu yang lalu..pengalaman??SUMPAH tak syOk baqhang..first thing sebab aku memang tak suka kerja terperap dalam Opis,kena jadi Operator kOt..waaaaa .. :’(
second thing sebab kerja dalam tuh semua orang muka stress,aku yang tensiOn  dibuatnya..nak sembang pun,SUMPAH takla!! kecuali kalau ada benda-benda yang  penting jea..padiya taktau..bOleh nOh depa semua kerja macam tuh??kalau aku,SUMPAH tak sanggup!!
aku nie jenis suka kerja kat tempat-tempat terbukak,kerja yang bOleh jalan-jalan,yang bOleh tengok orang,yang bOleh mengerakkan segala urat sendi aku nie bukan dok meringkuk dalam opis uh..haha sOry tO say laa..:P
even kerja kat hOusekeeping tuh lagi teruk sampai lenguh-lenguh tulang belakang,it’s mOre better fOr me..tak laa dok diam2,answer orang call bagai..sO bOred..jenuh nak kira jam tunggu nak balik,lambat bebenar rasanya jam tuh bergerak..5 weeks,have tO be patient..cepat laa berlalu,5 minggu rasa macam 5 bulan jea..seksa hati neh..(Nampak sungguh teroknya,h’ee)

*all this things just my experience & my Opinion in this department..sOry tO say n lastly
:
:
V

 BUBYE..

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Thursday, 1 March 2012

Menaip Bukan Kerana N.A.M.A.



Hye semua..alhamdulillah bulan MAC neh,genap laa setahun usia aku dalam dunia berbelogging neh..pejam celik pejam celik,dah setahun dah..tak  rasa  pun cam masa 2 berlalu..huhu
First time menceburkan diri dalam dunia berbelogging neh,SUMPAH blank sangat2!!taktau apa-apa langsung,kira nerd gila laa,wajah belog aku neh pon amat laa membosankan..pastu pernah give up jap sebab memang tak pandai langsungng,rasa cam nothing!!Tapi lepas 2,3 bulan macam tuh aku bukak balik belog aku neh sebab ada sowang membe aku ajar camna nak buat belog,hias belog bagi cantik-cantik sikit..yeala,kalau tak biasa jea belog aku neh,guna basic templates and no widget at all!!haha
so kat sini  aku nak say thanks sangat-sangat laa kat membe aku neh..
:
:
V
balkis :)
&

hasneeza :)
Lepas 2 banyak laa benda yang kami share sama2 tentang belog neh,even aku tak pro langsung tapi aku tetap menulis,menaip untuk belog aku à board-chenta.blogspot.com
Apa yang aku tulis semuanya tentang life aku,tentang situasi aku or keadaan sekeliling dan pasal apa-apa jea laa yang aku nak share dengan semua..senang cerita,untuk kepuasan hati aku..& yang paling penting,aku menulis bukan kerana N.A.M.A.. J


…..dan kat entry nie aku nak ucap terima kasih sangat-sangat  kat semua yang sudi jadi follower aku,kat sapa-sapa yang sudi singgah belog aku dan most thank you to my beloved friends yang banyak ajar aku camna nak mencantikkan belog,mematangkan diri untuk terus menulis..thanks a lots 
to NURZAINATULBALKIS dan juga HASZNEE,my toknek kesayangan!!haha  ❤❤ u taw!!
Sepanjang aku berbelogging neh,aku nak mintak maaf jugak laa kalau ada penulisan@entry  aku yang membuatkan sapa-sapa terasa hati or pape jea laa,sory sangat2 ea..ikhlas dari hati.. ^_^
THANKS & SORRY
MMWAAHHH.. :p
Ukie laa,bye..

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...