Sweet Followers

Red Bow Tie

Sunday, 29 January 2012

Housekeeping Department


Hye peeps,harap semuanya sihat laa ea..
macam tajuk entry kat atas,rasa-rasanya dah boleh agak laa kan aku nak citer pasal apa..haa betol!ofcoz laa aku dah tukar department (23 Januari yang lepas)..dari F&B  department ke Housekeeping Department..nak tau apa rasanya??tak besh langsung baqhang!!haha
Memang banyak sangat perbezaannya dari segi orang-orang disekeliling,suasana department,appearance ,cara bekerja dan jugak hati serta perasaan.. (ceewahhh ayat aku..) secara jujur dan terus terangnya,aku tak suka langsung kerja dalam Housekeeping department neh..

neh laa contoh bilik yang kena kemas..
toilet pon kena cuci..huhu
first memang letih gila lahh,balik rumah memang rasa tak larat nak angkat kaki pon! (serius tak tipu) secondly sebab orang-orang kat sekeliling,hmm malas laahh nak cerita..thirdly,time kerja.masuk pukul 10 pagi sampai 6 petang,rasa cam takdak masa dah nak buat benda lain! Even 1 benda ja yang aku suka bila kerja kat kat bahagian neh,bertudung! tapi hati aku tetap rasa tak seronok kerja kat department neh,nak p kerja pun rasa beban semacam jea..
takpe lahh Nur Izzatie,sabar jea laa keyh..tak lama mana pon,sebulan jea! Lepas 2 tukar department lain pulak kann..(cepat2 lahh berlalu wahai sebulan,tak larat nak menghitung hari dah neh)..huhu

uniform housekeeping  :)



* hari neh OFFDAY,hari yang dinanti2kan..rindu kat kawan-kawan kat coffee house especially shafiqah & kak ann.. lama tak menyembang noh..^_^

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Saturday, 28 January 2012

Dugaan Datang Lagi


*entry nie just nak berkongsi rasa hati,kalau rasa nak baca baru scroll down ea.. J

Dugaan datang lagi,2 ja yang mampu aku cakap sekarang..papepun Alhamdulillah,itu tandanya Allah masih bersama aku dan orang-orang yang aku sayang..bila kami terus diuji,aku hanya mampu bersabar dan bertahan dengan kehendak-Nya sebab aku yakin Allah takkan menduga sesuatu yg diluar kemampuan umat-umat Nya..
Aku juga yakin,pasti ada hikmah disebalik semua dugaan dan ujian neh..dan aku paling bersyukur,disebabkan kami terus diuji dengan dugaan demi dugaan,kami tak pernah melupakan DIA:PENCIPTA YANG SATU,ALLAH S.W.T..Dugaan  nie yang terus mendekatkan kami semua kepada-Nya..
Kami semakin kuat ..kami hanya mampu mengadu dan memohan petunjuk dan pertolongan hanya dari DIA,Alhamdulillah aku mendapat ketenangan dan kekuatan untok terus menghadapi semuanya..
even kalau lepas neh aku dah kehilangan orang-orang yang aku sayang & aku dah tak punya apa-apa:
aku redha dan terima semuanya sebab 2 semua kehendak dari ALLAH dan itu memang takdir dari-Nya..bukan sebab permainan ‘kotor’ dari ANDA! Walaupon aku memang harap aku takkan kehilangan pape,aku kena bersedia..even aku tewas sekalipon,aku tetap menang di mata ALLAH sebab aku tak pernah menduakan DIA dan aku tak bermain dengan cara ‘kotor’ seperti ANDA..ANDA akan puaskah kalau menang dengan cara begitu??
*Alhamdulillah semakin rasa tenang sekarang..hubungan aku dengan family dan MR Bibiu Boyfie aku pon okey..semoga Allah terus melindungi kami dari orang-orang yang berhati ‘HITAM’..

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Friday, 20 January 2012

Cinta Teragung - 99 Nama Allah


Cinta Teragung



99 NAMA ALLAH
1. ALLAH - Yang Satu
2. Ar-Rahman - Maha Pemurah
3. Ar-Rahim - Maha Penyayang
4. Al-Malik - Maha Merajai/Pemerintah
5. Al-Quddus - Maha Suci
6. As-Salam - Maha Penyelamat
7. Al-Mu'min - Maha Pengaman
8. Al-Muhaymin - Maha Pelindung/Penjaga
9. Al-'Aziz - Maha Mulia/Perkasa
10. Al-Jabbar - Maha Pemaksa
11. Al-Mutakabbir - Maha Besar
12. Al-Khaliq - Maha Pencipta
13. Al-Bari' - Maha Perancang
14. Al-Musawwir - Maha Menjadikan Rupa Bentuk
15. Al-Ghaffar - Maha Pengampun
16. Al-Qahhar - Maha Menundukkan
17. Al-Wahhab - Maha Pemberi
18. Ar-Razzaq - Maha Pemberi Rezeki
19. Al-Fattah - Maha Pembuka
20. Al-'Alim - Maha Mengetahui
21. Al-Qabid - Maha Penyempit Hidup
22. Al-Basit - Maha Pelapang Hidup
23. Al-Khafid - Maha Penghina
24. Ar-Rafi' - Maha Tinggi
25. Al-Mu'iz - Maha Pemberi Kemuliaan/Kemenangan
26. Al-Muthil - Maha Merendahkan
27. As-Sami' - Maha Mendengar
28. Al-Basir - Maha Melihat
29. Al-Hakam - Maha Menghukum
30. Al-'Adl - Maha Adil
31. Al-Latif - Maha Halusi
32. Al-Khabir - Maha Waspada
33. Al-Halim - Maha Penyantun
34. Al-'Azim - Maha Agong
35. Al-Ghafur - Maha Pengampun
36. Ash-Shakur - Maha Pengampun
37. Al-'Aliyy - Maha Tinggi Martabat-Nya
38. Al-Kabir - Maha Besar
39. Al-Hafiz - Maha Pelindung
40. Al-Muqit - Maha Pemberi Keperluan
41. Al-Hasib - Maha Mencukupi
42. Aj-Jalil - Maha Luhur
43. Al-Karim - Maha Mulia
44. Ar-Raqib - Maha Pengawas
45. Al-Mujib - Maha Mengabulkan
46. Al-Wasi' - Maha Luas Pemberian-Nya
47. Al-Hakim - Maha Bijaksana
48. Al-Wadud - Maha Pencinta
49. Al-Majid - Maha Mulia
50. Al-Ba'ith - Maha Membangkitkan
51. Ash-Shahid - Maha Menyaksikan
52. Al-Haqq - Maha Benar
53. Al-Wakil - Maha Berserah
54. Al-Qawiyy - Maha Memiliki Kekuatan
55. Al-Matin - Maha Sempurna Kekuatan-Nya
56. Al-Waliyy - Maha Melindungi
57. Al-Hamid - Maha Terpuji
58. Al-Muhsi - Maha Menghitung
59. Al-Mubdi' - Maha Memulai/Pemula
60. Al-Mu'id - Maha Mengembalikan
61. Al-Muhyi - Maha Menghidupkan
62. Al-Mumit - Maha Mematikan
63. Al-Hayy - Maha Hidup
64. Al-Qayyum - Maha Berdiri Dengan Sendiri-Nya
65. Al-Wajid - Maha Menemukan
66. Al-Majid - Maha Mulia
67. Al-Wahid - Maha Esa
68. As-Samad - Maha Diminta
69. Al-Qadir - Maha Kuasa
70. Al-Muqtadir - Maha Menentukan
71. Al-Muqaddim - Maha Mendahulukan
72. Al-Mu'akhkhir - Maha Melambat-lambatkan
73. Al-'Awwal - Maha Pemulaan
74. Al-'Akhir - Maha Penghabisan
75. Az-Zahir - Maha Menyatakan
76. Al-Batin - Maha Tersembunyi
77. Al-Wali - Maha Menguasai Urusan
78. Al-Muta'ali - Maha Suci/Tinggi
79. Al-Barr - Maha Bagus (Sumber Segala Kelebihan)
80. At-Tawwab - Maha Penerima Taubat
81. Al-Muntaqim - Maha Penyiksa
82. Al-'Afuww - Maha Pemaaf
83. Ar-Ra'uf - Maha Mengasihi
84. Malik Al-Mulk - Maha Pemilik Kekuasaan
85. Thul-Jalali wal-Ikram - Maha Pemilik Keagungan dan Kemuliaan
86. Al-Muqsit - Maha Mengadili
87. Aj-Jami' - Maha Mengumpulkan
88. Al-Ghaniyy - Maha Kaya Raya
89. Al-Mughni - Maha Penberi Kekayaan
90. Al-Mani' - Maha Membela/Menolak
91. Ad-Darr - Maha Pembuat Bahaya
92. An-Nafi' - Maha Pemberi Manfaat
93. An-Nur - Maha Pemberi Cahaya
94. Al-Hadi - Maha Pemberi Petunjuk
95. Al-Badi' - Maha Indah/Tiada Bandingan
96. Al-Baqi - Maha Kekal
97. Al-Warith - Maha Membahagi/Mewarisi
98. Ar-Rashid - Maha Pandai/Bijaksana
99. As-Sabur - Maha Penyabar
♥ ♥ ♥

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Forteen - Berdua Bersatu


hmm boringnya cuti neh,so untuk mengisi masa petang2 neh aku pun bukak laa laptop aku..nak buat ape erk??haaa..aku pun saja laa sukasuki bukak Youtube,benda pertama yang aku tengok 'cara-cara nak pakai shawl'..huhu nampak sangat laa takdak kerja disitu.ada aku kisah??hahax..lepas tu tiba-tiba aku teringat nak tengok video klip lagu neh 'FORTEEN-BERDUA BERSATU',aku pun cari laa and jumpa  video klip kat bawah neh..so aku pun amek laa sebab nak share kat belog kesayangan aku..
First time aku dengar lagu nie kat ncet adik aku laa,'si wanie'..hmm dengar punya dengar cam best jugak lagu neh,lirik pon cam something jea,hehe..layan jea laa keyh.. ^^,
i love it..mabbless,mmwaahh..


Kenapa cinta kita
Selalu saja diduga
Bagai ada tak merestu
Kita berdua bersatu

Atau mungkin kau dan aku
Ditakdir untuk berpisah
Walaupun melawan arus
Kita berdua bersatu
Seringkali ku mendengar
Patah tumbuh hilang berganti
Tetapi ku tidak mahu
Cinta selain darimu

Jika denganmu salah
Ku tak mahu yang benar
Jika denganmu rebah biarlah ku tercalar
Walau dilanda badai
Ku sanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu
Jika denganmu kabur
Ku tak mahu yang jelas
Jika denganmu hanyut
Biarlah aku lemas
Walau dilanda ribut
Ku sanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu
Seringkali ku mendengar
Patah tumbuh hilang berganti
Tetapi ku tidak mahu
Cinta selain darimu
Jika denganmu salah
Ku tak mahu yang benar
Jika denganmu rebah biarlah ku tercalar
Walau dilanda badai
Ku sanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu
Jika denganmu kabur
Ku tak mahu yang jelas
Jika denganmu hanyut
Biarlah aku lemas
Walau dilanda ribut
Ku sanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu..
*dengar lagu neh,teringat kat MOHAMMAD HAEYKAL..haha gila!!
keyh laa,bye..
Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Wednesday, 4 January 2012

Rindunya..


P/S kalau rasa betul2 nak baca entry nie baru scroll down ea..thanks J
so mesti hampa semua tertanya-tanya kan,apela entry budak nie nak tulis & apa kaitan dengan tajuk kat atas tuh kan..~ ‘RINDUNYA’??
hmm sebenarnya aku saja nka share rasa hati nie..hari nie aku happy sangat sebab dapat spent time lagi dengan Mr Bibiu Boyfie aku,bukan nak menunjuk atau nak heboh 1 dunia tapi sekadar nak kongsi sama-sama dengan semua (lagipon nie blog aku,ikut suka laa aku nak tulis apa pon kan??) ~hee
btw yang membuatkan aku excited gila,sebab dah lama sangat aku dengan dia tak keluar spent time sama2..last tengok wayang pon kalau tak salah bulan 9 tahun lepas,lama dah kan??hmm 2 laa sebab aku rindu sangat2 tau nak keluar tengok wayang,p makan,jalan-jalan,lepak sama2 dengan Mr Bibiu Boyfie aku 2..dah lama sangat nak buat semua tuh,last-last hari nie tengok wayang dua kali (huhu amek kau)..puas hati aku,huhu..
hmm mesti hampa ada tertanya-tanya walaupun sikit kan,nape yang dah lama aku tak spent time,tak buat semua 2 (tengok wayang laa,jalan2,lepak2)kan??..actually apa yang jadi biar laa menjadi rahsia antara aku dan dia ja,apa yang kami dah lalui,dugaan dan masalah yang kami tempuh kami terima dengan ikhlas dan Alhamdulillah kami masih mampu untuk laluinya bersama..
bila dapat spent time dengan dia lagi macam dulu,rasa cam dah terlerai rindu kat hati neh.. (haha jiwang saiit).. tapi papepun aku percaya,ALLAH 2 Maha Adil..Dia berikan pelbagai dugaan tapi dengan berkat kesabaran,ALLAH hadiahkan kami kebahagiaan.. J
alhamdulillah..apa yang aku rindukan,apa yang aku harapkan semenjak neh aku dah dapat..RINDUNYA nak jadi cam dulu balik.. ^_^





<==== *to Mr Bibiu Boyfie : thanks for today,happy sesangat.. :)



Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Sunday, 1 January 2012

Apa yang Aku Nak??



SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU !!

So sempena dengan tahun baru nie,ofcoz laa entry aku pun berkenaan dengan tahun baru..okey laa kalau tengok tajuk entry aku kat atas tuh mesti hampa semua dah boleh agak kan pasal apa yang aku nak potpet kali neh??
Straight to the point,dah nama pun pun tahun baru mesti laa aku ada azam baru,impian baru,cita2 baru tapi aku taknak boyfie baru keyh??huhu..kalau nak cerita pasal azam,impian dan cita2 tahun lepas,Alhamdulillah ada yang dah tercapai tapi tak semua laa..
Untuk tahun nie,azam aku nak bagi dapat jugak lesen memandu..huhu yeala sebelum nie ada jea sebab-sebab yang membuatkan aku tak dapat nak ambek lesen..insyaAllah kalau ada rezeki tahun neh,dapat laa kan..selain 2 aku nak buat something yang bermakna dalam hidup aku,tak kira laa apa pun tapi yang dapat buat aku puas hati dan family aku happy..
Hmm aku jugak harap semoga tahun neh apa yang aku buat akan diberkati dan ALLAH murahkan rezeki aku sentiasa..aku jugak harap yang hubungan aku dan Mr Bibiu Boyfie aku akan berkekalan untuk tahun neh dan tahun-tahun seterusnya.. Aku jugak nak keputusan yang baik untok exam yang akan2 datang..AMIN
Apa yang aku nak??Aku nak semuanya berjalan dengan baik dan lancar untuk tahun baru neh,tak kira laa sama ada untuk diri aku sendiri,family aku,Mr Bibiu Boyfie aku ataupun untuk kawan-kawan semua..InsyaAllah,aku sentiasa mendoakan semua orang yang dekat dengan aku..


*semoga tahun 2012 neh menjadi tahun yang bermakna untuk hampa semua..  ^0^

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...