Sweet Followers

Red Bow Tie

Sunday, 25 December 2011

Dunia Praktikal


Firstly,aku nak ucap ALHAMDULILLAH syukur sangat2 pada Allah S.W.T sebab permudahkan jalan aku untuk menghadapi segalanya dalam hidup neh..dan ALHAMDULILLAH jugak sebab aku dapat melalui dunia praktikal aku dengan baik..

VISTANA HOTEL PENANG
Hmm so hari nie adalah cuti aku yang pertama sejak melaporkan diri kat Vistana Hotel 6 hari yang lalu..so far aku happy sangat praktikal kat situ,dapat kawan2 baru,dapat pengalaman baru dan yang paling penting aku diterima dengan baik kat sana..

FOOD & BEVERAGE DEPARTMENT
Untuk sebulan yang pertama nie aku diletakkan kat Food&Beverages Department,lepas sebulan aku akan ke bahagian Housekeeping pulak so tunggu jea laa entry aku nanti ea pasal pengalaman keja kat Housekeeping Department..
So pengalaman aku bekerja 6 hari kat Coffee House Vistana Hotel neh aku nak kongsi laa dengan semua..best sangat sebab  dapat pengalaman baru and aku banyak belajar benda2 yang aku taktau pon sebelum neh..dari Manager,Captain,F&B Coordinator dan kawan2 yang kerja kat situ semuanya ambik berat dan banyak memberi sokongan..thanks sebab banyak membantu.. J
Even pengalaman yang aku dapat memang banyak dan aku memang suka bekerja dengan orang-orang yang tak mementingkan diri sendiri dan dalam suasana yang tenang tanpa tekanan kerja, tetap ada 1 benda yang aku tak suka & aku terpaksa melakukannya..aku terpaksa berubah dan tak menjadi diri aku yang sebenar bila menjejakkan kaki kat sini especially bila berada dalam F&B Department neh..
Seriously aku memang rasa pelik dan janggal sangat2,tapi dalam masa yang sama aku bersyukur sebab family dan Mr Bibiu Boyfie aku faham keadaan aku..kepercayaan depa laa yang membuatkan aku terus menjadi diri aku even time kerja..aku janji tak kira laa cmna pun appearance aku time kerja dan tak kisah laa apa yang orang akan cakap dan fikir,aku akan tetap jaga maruah diri dan takkan berubah..~InsyaAllah
Okeyh laa,sampai sini jea coretan dari aku untuk hari neh..InsyaAllah kalau ada masa dan panjang umur aku akan menaip lagi untuk entry seterusnya..~peace

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Monday, 12 December 2011

Pointer Baik



Akhirnya hari yang aku tunggu-tunggu tiba jugak,hari neh result final exam untuk semester 3 dah keluar..Alhamdulillah,pointer aku baik even tak dapat AKJ aku tetap bersyukur sebab aku tau yang result aku 2 setimpal dengan usaha aku..
Walaupun tak pernah dapat AKJ,even pointer sikit  jea lagi untuk dapat AKJ,aku tetap rasa puas hati sebab aku dah study betol2,dah usaha dan dah buat yang terbaik pada hari exam tuh..dalam diri nie aku tetap rasa bangga sebab tak mengecewakan ibu & abah dan Alhamdulillah aku tak kena repeat apa-apa paper walaupun aku rasa camtu sebab kedatangan aku memang teruk semester nie dan tak work out untuk apa-apa kuiz dan test..
Papepun thanks for kawan-kawan yang mesaj & k0l tanya pasal aku,yang inform kat aku pasal result keluar hari nie..& a lots thanks for Eka sebab teman aku p check result walaupun dah malam..~hee for kawan-kawan yang dapat pointer yang baik,congratez ea.. J

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...