Sweet Followers

Red Bow Tie

Thursday, 29 September 2011

0ur l0ve-10 m0nths


p/s kalau rasa nak baca baru scr0ll d0wn ea..

29 SEPTEMBER 2011

hye peeps.. J
hari nie 29 September 2011,that’s mean genap laa 10 bulan relati0nship aku dengan Mr. Chenta Hearty aku..tak sangka aku mampu bertahan sampai sekarang walaupun dah macam2 dugaan dan masalah yang aku dan dia hadapi,Alhamdulillah..
29 is the date I will remember every m0nth, the p0sted date s0 means t0 me..  ^_^
Thanks hunn c0z make me happy and thanks als0 f0r a very significant 10 m0nth ,I appreciate it..sem0ga kita dapat terus sama2 hadapi dugaan yang mendatang..h0pe you will be with me up f0rever..
I kn0w I’m n0t perfect but I try t0 be the best in y0ur eyes,I h0pe you will d0 the same thing..I will l0ve you as l0ng as ALLAH all0ws us t0 be t0gether and....




.....InsyaAllah, I will give you l0ve thats sweeter than candy..  =_^

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Tuesday, 27 September 2011

Kisah Lelaki & Kawan Baik


lelaki : saya dah putuskan hubungan dengan dia .

kawan baik: kenapa ?

lelaki: bagi saya dia dah keterlaluan .


kawan baik: kenapa awak cakap macam 2 ? apa yang dia dah buat ?

lelaki: pertama sekali, dia asyik mementingkan ketrampilan , selalu nak cantik , selalu ambik masa yang lama untuk bersiap !

kawan baik: jadi , awak lukakan hati dia kerana dia cuma nak awak teng0k dia ja? dia cuma nak awak tahu yang awak ada se0rang perempuan yang hebat disamping awak dan awak takkan pandang perempuan lain? hmm 0key..

lelaki: hmm.. dia selalu call atau mesej saya tanya ‘saya ada kat mana, saya ada dengan sapa, pesan kat saya macam2.. dia sangat merimaskan !

kawan baik: jadi awak lukakan hati dia sebab dia ambik berat tentang keperluan awak? sebab dia peduli pasal awak sangat-sangat ? dan dia paling takut  kehilangan awak? 0wh 0key..



lelaki : tapi, uhh..lagi pun dia selalu menangis bila saya cakap sesuatu yang agak kasar,dia tak b0leh nak terima pape pun.

kawan baik: jadi awak lukakan hati dia sebab dia ada perasaan? dan sebab dia cuma nak dengar yang awak cakap awak sayangkan dia? 0wh 0key..

lelaki: saya.. hmm ! awak nak tahu tak,dia mudah sangat cemburu. saya tak b0leh nak cakap dengan perempuan lain ! dia sangat menjengkelkan ! saya terpaksa sembunyikan dari dia !

kawan baik: jadi awak lukakan hati dia sebab dia cuma nak awak bagi k0mitmen kat dia ? dia ingat awak setia tapi awak tipu dia supaya nanti dia akan dapat tahu sendiri dan akan lebih terluka lagi ? dia cuma nak lelaki yang paling dia sayang ,menyayangi dia jugak ? 0wh 0k..

lelaki: hmm, dia…


kawan baik:awak lukakan hati dia hanya sebab dia terlalu baik untuk awak ?hanya sebab dia nak yang terbaik untuk awak ? dia terluka sekarang sebab awak pentingkan diri sendiri..awak puas hati ?

hargai laa pasangan kita selagi mereka masih ada di sisi kita..
p/s : perempuan akan lakukan apa saja selagi lelaki yang disayanginya berasa bangga dengan sikapnya ...~l0ts 0f l0ve ♥♥♥

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Monday, 26 September 2011

Aku Ingin Kamu ~ Mohd Haeykal



Demi semua yang aku jalani bersamamu
Ku ingin kau jadi milikku
Ku ingin kau disampingku

Tanpa dirimu ku
Hanya manusia tanpa cinta
Dan hanya dirimu yang bisa
Membawa surga dalam hatiku

Ku ingin engkau menjadi milikku
Aku akan mencintaimu
Menjagamu selama hidupku
Dan aku kan berjanji
Hanya kaulah yang kusayangi
Ku akan setia disini
Menemani...

Sentuhanmu
Bagaikan tangan sang dewi cinta
Yang berhiaskan bunga asmara
Dan membuatku tak kuasa

Ku ingin engkau menjadi milikku
Aku akan mencintaimu
Menjagamu selama hidupku
Dan aku kan berjanji
Hanya kaulah yang kusayangi
Ku akan setia disini
Menemani...

Di setiap arung gerak
Tersimpan di hati kecilku
Bahwa dirimu terindah untukku

Ku ingin engkau menjadi milikku
Aku akan mencintaimu
Menjagamu selama hidupku
Dan aku kan berjanji
Hanya kaulah yang kusayangi
Ku akan setia disini
Menemani...

Selama ku masih bisa bertahan
Selama ku masih bisa bernafas
Selama Tuhan masih mengizinkan
Ku ingin selalu menjagamu[ulang 4x]

Selama ku masih bisa bertahan
Selama ku masih bisa bernafas

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Catatan Kerinduan


Dah berapa hari dah tak updates blog nie,nak cakap busy tuh,takla sangat cuma tak berapa nak sihat ja..tiba-tiba ja sakit tu datang balik,lepas nie kena jaga makan,kena jaga kesihatan balik..tapi bukan pasal nie yang aku nak membebel kat blog hari nie..hmm entah la kenapa tiba-tiba rasa kosong,rasa sunyi dan rasa rindu jgak.. L

kamu tahu apa yg pling mnyakitkan??
kamu tahu apa yg pling manis??
kerinduan... ^_^
rindu??hmm yeala..bila dok sorang-sorang camni tiba-tiba ja rasa sedih,sebak jea dalam hati nie,taktau la kenapa..rindu sangat kat family aku,kat Chenta Heaty aku,rindu laa nak balik PENANG!! (h0mesick)..teringat time dulu-dulu dengan dia,bahagia ja tapi sekarang ada rasa lainnya jugak..dia sibuk kerja,aku studyktat sini..tak dapat jumpa selalu,tak dapat mesej sangat,tak dapat gayut f0n lama-lama cam dulu..rindunya nak buat semua tu balik!!

Hmm rindu banyak2 laa kat dia,rindu nak dengar dia panggil aku ‘CHENTA’,rindu dia kacau aku tidur,rindu nak dengar dia bercerita,rindu nak ngadu kat dia macam2.. sekarang nie masa tuh semua cam dah takdak,masing2 sibuk..takpe laa faham.. J

Bila rindu kat dia mesti aku tengok gambar dia dan dengar lagu yang dia bagi,lagu “KAU SATU-SATUNYA-UKAYS”, dan teringat time2 aku dengan dia spent time sama2..sekarang nie teringin nak tengok senyuman dia dan muka dia yang konon ala-ala comel tuh..bila laa dapat keluar sama2 lagi?? Aku pun tatau bila dapat balik Penang..
Walaupun kita dah jarang dapat luang masa sama2,rindu dan sayang aku tak pernah pudar dan akan tetap ada unt0k dia –Mr. Chenta Hearty

SUMPAH!! rindu sangat2.. :)
*Aku d0a sangat walaupun kami jauh,hati kami akan selalu dekat dan takkan penah berubah..amin

.........(¯`*•.(¯`*•.¸,¤°´'`°¤,¸.•*´¯).•*´¯)
...¸,¤°´'` °•.¸¸,¤°´'` °•.¸O¸.•°´'`°¤,¸¸.•°´'`°¤,¸

...(¯`*•.¸CATATAN KERINDUAN ¸.•*´¯)...

(`'•.¸*¤* ¸.•'´) ¸.•'´) .•*´¨`*•.(`'•.¸ (`'•.¸

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Thursday, 22 September 2011

Black F0rest f0r Baking & Pastry



hye semua…
tiba-tiba terasa cam nak menaip pulak,esiment English dah siap s0 just c0ntinue nak updates blog nie jea laa…
hmm entry untuk kali nie just nak share jea pengalaman kelas ‘Baking & Pastry’ lagi..untuk minggu nie kami punya product adalah ‘ SPONGE CAKE-BLACK FOREST & BUTTER CAKE’  tapi aku lagi excited nak buat BLACK FOREST sebab tak pernah buat lagi pun sebelum nie..cam BUTTER CAKE kami dah pernah buat dah sem lepas..
lepas dah siap semua,kami ambik la gambar,khas nak share kat blog nie ja,KUIKUIKUI..hmm seronok la dapat conteng-conteng kek nie sampai lastly camnie la rupanya..SCROLL DOWN
hasil c0ntengan kek kami


s0 what d0 y0u think?? ^_^ ~hee
sapa-sapa rasa nak try buat kek nie,buat la.tak susah tera mna pun,HEHE…~gud luck!! :)

aku & black f0rest
kami & black f0rest
*malam nie mam kek lagi laa nampaknya…hmm tunggu berat badan naik keyh.. :P

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Thursday, 15 September 2011

Kek 0hh Kek


Hye semua..
s0 st0ry untuk hari nie,cerita kat kelas kitchen tadi..hmm okey la, hari nie rasa letih sangat sebab kelas ‘BAKING & PASTRY’..s0 pr0duct kami untuk hari nie adalah :

FRUIT CAKE
CHEESE CAKE
nie la rupa kek kami bila dah potong.. :)
enjoy sangat baqhang!!Sebab aku nie suka gila-gila la makan kek..alhamdulillah laa sebab kek group aku jadi dan sedap..haha credits t0 all my gr0up members, NURZAINATUL BALKIS,SYAZWANA FEEZA DAN HARTINI.. hampa memang besh lahh!!

my gr0up members.. :)
Terasa bangga sat bila tengok kek yang kami buat tu jadi elok dan sedap jugak la kennn…ehhh :P
s0 lepas nie nak practic kat rumah pulak la,nak bagi ibu,abah dan adeq2 rasa pulak..hmm tak sabar lah.. J
ukie laa da rasa letih sangat nie,perut pun dah kenyang sebab baru melantak kek dengan my roomate, terasa cam nak tidur daa..tidur la sangat kannn,ehhh..nak berg0sip sat laa,then bawu tidur..
nunytez semua.. J



*p/s tak sabar menanti hari es0k..PENANG!! here I c0me.. ^_^

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Tuesday, 13 September 2011

Fakta Tentang wanita



 1.Bila seorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2.Bila dia tidak menghiraukan kamu setelah kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia waktu untuk menenangkan hatinya sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3.Wanita susah untuk mencari sesuatu yang dia benci tentang orang yang paling dia sayangi (kerana itu banyak wanita yang patah hati bila hubungannya putus di tengah jalan).

4.Jika seorang wanita jatuh cinta dengan seorang lelaki,lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika itu dia sedang bersama dengan lelaki lain.

5.Bila lelaki yang dia cintai merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6.Wanita memang menyukai pujian tetapi selalu tidak tahu cara menerima pujian.

7.Jika kamu tidak suka dengan gadis yang menyukai kamu setengah mati, tolak cintanya dengan lembut, jangan berkasar dengannya kerana ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tidak akan tahu bila dia telah membuat keputusan, dia akan melakukan apa saja.

8.Jika seorang gadis sedang menjauhkan diri darimu setelah kamu tolak cintanya, biarkan dia untuk seketika. Jika kamu masih ingin menganggap dia seorang kawan, cubalah tegur dia secara perlahan-lahan.

9.Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik, puisi, lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10.Jangan sesekali beritahu kepada perempuan tentang apa yang membuat mereka langsung berasa tidak berguna.

11.Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12.Bila pertama kali lelaki yang dicintainya sedang memberikan respon positif, misalnya menghubunginya melalui telefon, si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat, tetapi sebenarnya dia akan berteriak kerana gembira dan tak sampai sepuluh minit, semua kawan-kawannya akan mengetahui berita tersebut.

13.Sebuah senyuman memberi seribu erti bagi wanita. Jadi jangan senyum sebarangan kepada wanita.

14.Jika kamu menyukai seorang wanita, mulakan lah dengan persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalimu lebih dalam.

15.Jika seorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar, tinggalkan dia kerana dia memang tak berminat denganmu.

16.Tetapi jika dalam waktu yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17.Jangan sesekali meneka apa yang dirasakannya. Tanya dia sendiri!!

18.Setelah seorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya mengapa aku tidak bertemu lelaki ini lebih awal.

19.Kalau kamu masih mencari-cari cara yang paling romantis untuk memikat hati seorang gadis, bacalah buku-buku cinta.

20.Bila setiap kali melihat foto bersama, yang pertama dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri.

21.Bekas kekasihnya akan selalu ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat yang teristimewa di hatinya!!

22.Satu ucapan 'Hai' saja sudah cukup menceriakan harinya.

23.Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24.Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata untuk memikat kawan mereka yang lebih cantik.

25.Cinta berarti kesetiaan, jujur dan kebahagiaan tanpa syarat.

26.Semua wanita menginginkan seorang lelaki yang dicintainya dengan sepenuh hati.

27.Senjata wanita adalah airmata!!

28.Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya memberi surprise buatnya (hadiah, bunga atau sekadar kata-kata romantik). Mereka akan terharu dan merasakan bahwa dirinya dicintai setulus hati. Dengan ini dia tidak akan ragu-ragu terhadapmu.

29.Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang memberi perhatian padanya dan baik terhadapnya. So, kalau ingin memikat wanita pandai-pandailah.

30.Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang mereka inginkan hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Monday, 12 September 2011

Sungguh Tak Percaya


Hye peeps!! :)
Untuk entry kali nie aku nak story ab0ut my new experience,guess what?? Hmm kelmarin dulu ( 10 September , 2011 ) buat kali pertamanya dalam hidup aku nie,aku berjaya untuk menyembelih seek0r ayam mengikut syariah Islam (sebelum  nie tau makan ja) dan berjaya mengatasi rasa takut untuk tengok darah yang banyak.. (terasa bangga sat) haha.. sebenarnya aku nie mabuk darah laa,semalam terasa jugak pening-pening dan nak muntah tapi nasib baik tak teruk..

ketaq abez.. :P
FINALLY... :D
Alhamdulillah aku past jugak untuk menjadikan ayam tu halal dimakan..actually benda nie (budak-budak2 DHK 3A & 3B) punya praktikal untuk subjek ‘HALAL PRACTICE’..syukur laa semuanya berjalan lancar walaupun masa first2 tuh gelabah gila bila tengok membe2 lain yang tengah sembelih ayam tu,dan bila turn aku,pekerja kat HPA FARM tu bagi pisau,tangan aku dah menggigil gila..haha lawak pa muka aku masa tu tapi nasib baik laa pekerja kat macam memahami dan bagi tunjuk ajar..finally SETTLE!! Agak lega di situ..h0ho..
Pape pun pengalaman nie takkan dapat dilupakan sebab aku dapat pengalaman baru yang mana aku sendiri tak pernah terpikir sebelum nie..(tiba2 terasa cam nak sembelih ayam lagi laa pulak) ..haha maybe next time…4 budak-budak REVOLUSI DHK 3A,we’re da best dan thanks 4 y0ur supp0rt!! ~lots 0f love    ♥♥♥
budak-budak DHK3A

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Monday, 5 September 2011

Sekali Lagi


Hmm terasa macam dah lama tak updates bl0g s0 title untuk entry kali nie SEKALI LAGI..Alhamdulillah Sekali Lagi chenta itu milik kita,aku masih ada dia..kita still lagi bersama walau pun macam2 dah jadi antara kita..arap2 kita mampu untuk terus hadapi apa-apa pun lepas nie..
SABTU,3 SEPTEMBER 2011: hepy sangat hari nie sebab dapat luangkan masa bersama dia,dapat jugak jumpa dan spent time sama-sama sebelum aku balik poli..thanks sangat-sangat untuk hari itu,kalau hari-hari dapat macam tu,bahagianya rasa.. :P
Hari tu aku takkan lupa sampai bila-bila sebab lepas apa yang dah jadi,kami tetap boleh rasa happy dan bahagia macam dulu balik..walaupun nak dekat pukul 2 pagi baru smapai rumah, (first time balik lambat) huhu,walaupun letih sangat-sangat sebab esok aku kena bangun awal pulak nak kena bersiap balik poli,aku tak kisah asalkan dapat keluar dengan dia dan perbetulkan hubungan kami balik.
Thanks sebab luangkan masa sehari nie untuk tengok wayang walauoun dalam hati nie terasa seram nak tengok cerita ‘FINAL DESTINATION  5’ tu..hehe SUMPAH takut!!thanks jugak sebab ajak p funfair,suka laaahhh!!!nanti kita p lagi erk.. :) kita main banyak-banyak lagi..huhu :P

sory snap pix curi-curi
hahax malu meyh!! =_^
hehe snap pix nie senyap-senyap.. :D
Best jugak dapat lepak-lepak dengan dia kat Qb,bukan selalu dapat keluar malam kan..pape pun hepy sangat hari tu,wlzaupun kita sama2 letih,awak masih mampu tersenyum untuk saya!! Sukasuka ♥ ♥ I LUV U…  ^_^

huhu c0mel sangat laa uh!! :P
 *nanti kita spent time sama2 lagi erk!! tuggu saya balik keyh,takmau nakal-nakal k..  >_<

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...