Sweet Followers

Red Bow Tie

Sunday, 28 August 2011

Finally,we br0ke it..



Finally,tanpa diduga,tanpa dirancang..walaupun kita dah takdak pape tapi sayang tu tak pernah pudar dan takkan pudar..siyesly bukan nie yang aku harap dan aku percaya pada takdir dan jod0h even aku langsung tak kuat nak accept benda nie semua..
Semuanya akan berubah,aku dah hilang dia.Lepas nie aku akan tutup pintu hati aku untuk laki lain sebab aku dah taknak tanggung sakit nie lagi,takkan ada spa-sapa yang akan ganti dia dalam hati nie,bukan senang nak lupa..SUMPAH aku akzn rindu dia sangat-sangat!!
Lepas nie takdak sapa nak usap kepala aku dah,takdak sapa nak panggil aku ‘Chenta’ dan takdak sapa nak usik aku ‘Penguin’ lagi..aku akan rindukan semua uh.. sapa yang nak kacau aku tidur lagi lepas nie??sapa yang aku nak pujuk?sapa yang nak marah aku lagi?hmm takdak sapa dah,semua tu hanya dia.
Es0k dah  29 0gos,kalau tak dah genap 9 bulan kita kapel tapi kita tak mampu nak bertahan kan..dan raya tahun nie rasa kosong ja sebab apa yang aku harapkan dah takdak.kita tak sempat nak raya sama2 padahal benda 2 laa yang aku harap sangat dapat buat dengan dia..aku nak salam dia,nak mintak ampun sebab aku dah banyak sakitkan hati dia,dah banyak abaikan dia..tapi apakan daya,semua dah terlambat..
Walaupun nie pengakhiran hubungan kita,aku masih berharap dan menunggu walaupun aku tau aku tak kuat nak hadapi semua nie..MAAFKAN AKU




p/s tak kira ape yang dia rasa dan dia pk,dia tetap penting dalam hidup aku sebab aku sayng dia sampai bila-bila..aku hilang dia bermakna aku hilang sebahagian dari hati aku jugak..




Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Thursday, 25 August 2011

Ramalan Hati: Hujan Lebat + Petir

Hye peeps..

Tajuk entry untuk hari nie macam tertera kat atas la..tapi nape erk?? Keyh laa straight 2 the p0int,takmau belok-belok it’s actually ab0ut my feeling right n0w dan maybe for c0ming s0on..haha (lancarnya English aku)
Ukie laa,ramalan hati aku mengatakan bahawa dalam masa terdekat nie akan berlakunya sesuatu yang aku tak suka..’Hujan Lebat’ bermakna aku akan menangis kot dan ‘Petir’ pulak menggambarkan perasaan aku yang tengah geram+marah=rasa cam nak member0ntak jea..haha YMTT laa..
S0 arap2 laa ramalan hati aku nie tak tepat langsung!!SUMPAH,tak suka rasa macam nie.sebab raya dah nak dekat,nak mood raya s0 nak happy-happy laa kan..ibu,abah!!mish you l0rh..
*’NUR IZZATIE’ plizzz chill yeeahhh… ^_^

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Wednesday, 24 August 2011

Bukak Puasa


Kuala Perlis o0 Kuala Perlis..hari nie kami bukak posa kat situ lahh!!kami??hmm yeala,dengan budak-budak kelas aku,0fc0z laa budak2 dhk3A yang ransak!!hahax..
Hmm akhirnya dapat jugak keluar dari kepompong poli,huhu...kami bertolak dalam pukul 6 macam tu la,naik bus!!meriah k0t..walaupun mood kami agak spoil sikit sebab kena pakai baju keparat,o0psss!!baju k0rporat laahh,tersilap sudaahh… :P
dah sampai sana opcaz la kami snap-snap gambar dulu sebelum tunggu time berbuka…nie ha antara gambar-gambar kami masa kat sana..

myra,bella,zati,kis,diana & lyn
yang sorang tu menyibuk ja.. :P
menu berbukak kami untuk hari nie
Walaupun nampak cam hepy tapi dalam hati nie dok rasa sedih jea,hmm yang mana tau tau laa..sebab kalau keluar mesti bagitau dia dulu tapi hari nie.. apa-apa pun dalam hati nie memang rindu la kat dia!!bila keluar camnie,kena la happy dan senyum untuk kawan-kawan kan..
F0r budak2 DHK3A,thanks 4 t0day..dah lama kita tak spent time sama2 kan??~hee

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Tuesday, 23 August 2011

You Make Me Hurt



U’re t0tally change,I d0nt believe that’s you!!

SUMPAH tak percaya..c0ngratz c0z berjaya buat aku sakit hati dan thanks 4 everything..
Aku tatawu punca sebenarnya dan pape pun benda dah jadi kan..h0pe you will find what are you really-really want ..
& remember,I’m never f0rget what that you have said t0 me just n0w!!It's make me hurt..
H0pe you will not regret it..and hepy always keyh..


*thanks 4 everything n what a nice w0rds have you said,right dear??btw pape pun takpe,I’m ukie..

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Wednesday, 17 August 2011

People Change

Hye peeps!! :)

Entry untuk hari nie,’People Change’!! hmm semua orang akan berubah,tak kira la ke arah kebaikan ataupun keburukan..tapi orang sekeliling kita boleh ke terima perubahan-perubahan tu semua?
Camna kalau seseorang tu berubah lepas dia dah betul-betul kenal kita dan bila dah rapat dengan kita??kiranya macam dia baru nak tunjukkan perangai sebenar dia,belang dia?memang betul la kan orang cakap, “TAK KENAL MAKA TAK CHENTA”..semua orang mesti pernah lalui keadaan macam nie kan?termasuk la aku,tu la yang aku lalui sekarang..
Bila dah ada dalam keadaan camtu,kadang-kadang terasa rindu dan nak orang tu jadi diri dia macam mula-mula kenal dlu,especially kalau orang tu yang memang rapat dan orang yang paling kita sayang..teringat cara dia layan kita,manjakan kita,time tu semuanya manis ja..tapi sekarang semuanya dah berubah
Dalam perhubungan & persahabatan semuanya dah lain..masing-masing dah ada cara sendiri nak tunjukkan diri msing2,nak tunjukkan perangai yang sebenar..masa nie kita dah takkan pikir hati sapa yang perlu dijaga asalkan hati sendiri yang puas.
Takpe laa,it’s ukie..selagi kita bole terima perubahan seseorang tu,mana laa nak tau memang ada kebaikan disebaliknya,kita  terima jea la k..Cuma kadang2 susah nak faham perangai orang yang entah apa-apa nie,kadang2 tak pernah jumpa pun orang yang camtu..pape pun sem0ga bahagia laa dengan cara anda keyh!!


M0od: em0 sikit malam nie.taktau la kenapa..tiba-tiba terkenang m0men2 dulu yang lebih indah dari keadaan sekarang..
Btw gudm0rnite semua!! Selamat bersahur :)

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Tuesday, 16 August 2011

Langkawi Cable Car


p/s: kalau rasa betul-betul nak baca baru scr0ll d0wn ea!!
            
Hye peeps!!
Actually nak updates bl0g tapi taktau nak tulis pasal apa la..nak pikir jap eh.. ^_^


Ukie,macam mana kalau nak tulis pasal tempat yang aku teringin sangat nak p??hmm sebenarnya dalam hati nie dah lama sangat teringin nak naik cable car kat Langkawi nuh!!haha 2 jea pun..memang teringin sangat la dari dulu..:P
Bukannya tak pernah pi Langkawi,pernah tapi time muda-muda dulu la..huhu tapi tak sempat nak naik cable car sebab time tuh ramai sangat orang,time cuti sekolah la katakan.nak beratur,.memang tak la.. (panjang 0o…agak2 dalam 2 kil0meter k0t) nampak sangat menipu,h0ho..
Tapi tak kira nanti nak p jugak!!tengah berangan nie nak p dengan orang-orang tersayang tapi ibu dan abah cakap aku dah besar so cari la duit sendiri,p sendiri,hehe sukasuka..nanti kalau dapat p sapa nak ikut??h0ho tapi taktau la bila tahun nak p..nak kena simpan duit nie,boleh shopping coklat sekali,yeeeayyy!! :P

suka tengok pemandangan cantik-cantik
even aku takut tempat tinggi dan agak gayat sampai boleh ketaq lutut,aku harap sangat dapat p walaupun sat ja :( 

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Tuesday, 9 August 2011

Mr Chenta Hearty



Mr Chenta Hearty saya!! awak tahu takbetapa pentingnya awak dalam hidup saya??awak la yang kedua yang saya sayang selepas family saya,okey??

Awak..
hanya awak di hati saya,saya akan sayang awak sampai bila-bila~insyaAllah..saya berdoa agar awak la jodoh saya sebab saya dah taknak orang lain selepas awak..tapi andainya ditakdirkan awak bukan untuk saya,saya akan tetap mendoakan kebahagiaan awak cyg..awak jangan pernah lupakan saya ea.. :) 
Awal..
awak la pelengkap hidup saya sekarang,thanks for call me ‘chenta’..hanya awak sorang ja yang pernah panggil saya camtu!!*sukasuka
Awak..
selagi saya bernafas
selagi saya mampu bertahan

dengan izin Allah..

saya ingin selalu mencintai awak.. ^_^

m0od:tiba2 nak jadi jiwang karat jap..kalau tak suka tak payah baca k,pejam mata..~peace

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Friday, 5 August 2011

Suka,Sayang,Cinta?



Saat kamu MENYUKAI seseorang..kamu ingin memilikinya untuk keegoan kamu sendiri
Saat kamu MENYAYANGI seseorang..kamu ingin sekali membuatnya bahagia dan bukan untuk diri kamu sendiri
Saat kamu MENCINTAI seseorang..kamu akan melakukan apa sahaja untuk kebahagiaannya walaupun kamu harus mengorbankan jiwamu

Saat kamu MENYUKAI seseorang dan berada di sisinya maka kau akan bertanya..”bolehkah aku menciummu?”
Saat kau MENYAYANGI seseorang dan berada di sisinya maka kau akan bertanya “bolehkah aku memelukmu?”
Saat kau MENCINTAI seseorang dan berada di sisinya maka kau akan menggenggam erat tangannya..

SUKA adalah saat ia menangis, kamu akan berkata “sudahlah, jangan menangis lagi”
SAYANG adalah saat ia menangis dan kamu akn menangis bersamanya..
CINTA adalah saat ia menangis dan kamu akan membiarkannya menangis di bahumu sambil berkata, “ marilah kita selesaikan masalah ini bersama-sama”

SUKA adalah saat kamu melihatnya dan berkata “ia sangat cantik / ia sangat tampan dan menawan”
SAYANG adalah saat kamu melihatnya kamu akan melihatnya dari hatimu bukan matamu
CINTA adalah saat kamu melihatnya kamu akan berkata “buatku dia adalah anugerah terindah yang pernah tuhan berikan kepadaku”

Pada saat orang yang kamu SUKA menyakitimu, maka kamu akan marah dan tidak mahu lagi bercakap dengannya
Pada saat orang yang kamu SAYANGI menyakiti hatimu, kamu akan menangis untuknya
Pada saat orang yang kamu CINTAI menyakitimu, kamu akan berkata, “tak mengapa dia hanya tidak tahu yang dia melakukannya”

Pada saat kamu suka padanya, kamu akan MEMAKSANYA untuk menyukaimu
Pada saat kamu sayang padanya,kamu akan MEMBIARKANNYA MEMILIH
Pada saat kamu cinta padanya, kamu akan selalu MENANTINYA dengan setia dan tulus

SUKA adalah kamu akan menemaninya bila itu menguntungkan
SAYANG adalah kamu akan menemaninya di saat dia memerlukan
CINTA adalah kamu akan menemaninya tidak peduli bagaimana pun keadaanmu

SUKA adalah hal yang menuntut
SAYANG adalah hal yang memberi dan menerima
CINTA adalah hal yang memberi dengan rela…

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Wednesday, 3 August 2011

Aku.Tetap.Aku.



 

Aku adalah aku.aku takkan jadi orang lain,as simple as that!!s0 any pr0blem with it??

Excuse me,aku pun cam orang lain jugak yang ada kelebihan dan kekurangan..s0 jangan laa nak anggap aku nie ada superp0wer yang boleh memuaskan hati dan kehendak semua orang..please laa..

I’m just unperfect gurlz,s0 d0nt try2 t0 change me!!except just 4 my g0odness and for 0ther pe0ple,tolong jangan nak membanding-bandingkan aku dengan orang lain,jangan nak suruh aku ikut perangai orang lain dan tol0ng jangan suruh aku berubah untuk jadi macam orang lain!! Kon0n laa,kena jadi m0re better cam orang tuh..hello0,it’s me ukie??

Okey laa,I can except kalau s0meone tuh nak ubah aku sebab nak aku jadi lagi baik dan benda tu memang untuk kebaikan diri aku sendiri tapi d0nt ever2 menti0n “aku nak hang jadi cam BLA BLA BLA” , atau “kenapa hang tak boleh padahal si BLA BLA BLA  tu bole??”.. REMINDER: aku bukan depa dan depa bukan aku..just get it..

and 0ne m0re thing,jangan la nak expect aku mampu jaga hati semua orang,susah la macam tuh..kalau sikit-sikit nak terasa atau whatever,my advice:simpan jea laa hati tuh dalam2,s0 takde laa nak terasa2 neyh!!be matured laa..

So for those yang can accept me as wh0 I am,thanks a l0t & for th0se yang rasa diri tuh sempurna sangat,just g0 away..d0nt be cl0sed with me because I’m n0thing  n unperfect..d0nt judge me if u d0nt kn0w me well..


p/s aku tetap aku..tak sempurna tapi nak jadi yang terbaik untuk semua orang..(kami tak marah ehh,kami just tak suka jea dengan 'orang itu')~hee


      l0ts 0f luf ♥♥♥

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...