Sweet Followers

Red Bow Tie

Tuesday, 26 July 2011

Saya Sudah Tidak Bersekolah



That's right! Kena sangat tajuk kat atas tuh tapi sampai sekarang masih tak boleh nak terima kenyataan,hahax..i’m miss that  time s0 much,rasa cam nak balik semula ke zaman persek0lahan..rindu nak jumpa kawan-kawan,nak berkumpul semula dalam 1 bilik darjah (blik darjah??ha memang betul ayat BM laa aku guna,hik2),nak nakal-nakal cam dulu-dulu dan bla bla bla bla..
Fuhh rasa macam puas pulak time sekolah,padahal dulu punya la pemalas..(mesti ada jea hari yang nak ponteng)..alaa selalu nak ponteng pun mesti ada sebab dan sebab utamanya mesti ada subjek yang aku tak suka atau aku memang anti gila kat cikgu tuh,HUHU..paling best kalau ada jea benda yang kita nak kenakan cikgu (biasa la zaman muda-muda memang nakal sikit) tapi sekarang dah insaf meyh..(sorry ea cikgu2 sekalian,huhu)..walaupun kaki kerap ponteng kelas tapi result exam still tipt0p laa..~ngee
SMK Raja Tun Uda (saja nak menti0n nama,bagi glamour sikit) kat sini la aku meningkat remaja bersama kawan-kawan,HAHA..kenangan yang paling tak dapat dilupakan especially dengan budak-budak 4/5 TABAH 08/09 yang gila dan sp0rting abez!!banyak sangat sukaduka kita bersama kan..
Kelas ni selalu riuh dan paling hingaq sebab adanya geng kita,Arif dan Tikah yang paling happening,gila~gilanya Farah,Pija dan Shahida & tak lupa jugak Ammar dan Mahathir yang paling tingt0ng!!HAHA.. tapi sayang Amar dan Mahathir tak lama dengan kita..(depa hidup lagi cuma pindah sekolah ja)~hee  budak-budak kelas yang lainZairin,Faa,Ana,Faezah,Fida,Fiqah dan ……(ramai sangat la nak sebut,kira semua sekali la) walaupun mula-mula kita buat hal masing-masing,tak bercampur semua tapi lastly kita macam adik~beradik kan,bersatu jugak..kita gelak dan menangis bersama,h0w cwet.. :D
Teringat lagi macam mana kecohnya kitchen bila 0ven Arif  berasap dan kuih dia hangit,HAHA..SUMPAH lawak!!dan tak lupa jugak m0ment blia farhana ikat tali rapia kat rambut  cikgu nachiamal,nakal gila!!haha tapi salah cikgu tuh jugak suka jerit-jerit tepi telinga orang bersembur air liur..haha mangsa utamanya Farah,hehe kesian..(kalau tak silap laa..).dan saat2 yang ditunggukan apabila kena berleter dengan “MAMA” kita,time tuh semua pakat dok buat muka sep0sen..~hee ada jea benda yang kita kena bahan kan,dari A sampai Z semua masuk..(tapi sekarang rindu laa pulak nak dengar leteran “MAMA”)..
Sekarang nie bila lalu depan sekolah,still terbayang kita lepak kat tepi pagar..terasa macam kita semua masih ada kat situ sekarang,bergurau senda,gelak ketawa...rindunya nak pakai baju sekolah!!alangkah indahnya kalau masa tuh dapat diputar balik,mesti kita semua akan lebih menghargai zaman persekolahan kita..
Sekarang memang aku sudah tidak bersekola,tapi aku masih bergelar seorang pelajar..walaupun berbeza tempat,suasana & kawan2 tapi di ‘sek0lah’ lah yang mengajar aku untuk menjadi lebih matang..4 kawan2 ex 4/5 TABAH,aku rindu hampa sangat-sangat!!nanti kita buat reuni0n lagi ea.. :)

Terima Kasih , sila tinggalkan jejak anda :)

2 comments:

  1. rindu dengan kelas kita !. huhu.
    belakang sekolah ada bauan yg wangi. haaa. :D
    rindu semua !!. :)

    ReplyDelete
  2. he2 engat ag erk..bkn clalu dpt perfume free..windu jgak meyh!! :P

    ReplyDelete

Flying Love For Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...